Ingezonden persbericht


Apple vernieuwt de iPod photo-serie

Nieuw, slank 30-GB model verkrijgbaar vanaf 359 Euro

Bunnik, 23 februari 2005 - Apple vernieuwt vandaag zijn iPod photo-productserie met de introductie van een nieuw, slank 30-GB model met een capaciteit van 7.500 nummers voor slechts 359 Euro en een nieuwe 60-GB uitvoering met een capaciteit van 15.000 nummers voor 459 Euro. Met beide iPod photo's nemen gebruikers hun complete muziek- of fotocollectie overal mee naar toe. De nieuwe iPod photo's hebben een schitterend kleuren-LCD-venster met een hoge resolutie voor de weergave van foto's. Daarmee voegt de iPod photo een totaal nieuwe component toe aan het inmiddels legendarische iPod-luistergenot. Beide nieuwe modellen hebben een capaciteit van 25.000 digitale foto's. Bovendien zijn de nieuwe iPod photo's geschikt om foto's van een digitale camera via de nieuwe iPod Camera Connector te importeren, zodat gebruikers hun foto's direct kunnen bekijken of als diavoorstelling kunnen afspelen.

"Met de nieuwe, slanke 30-GB iPod photo voor slechts 359 Euro beschikken muziekliefhebbers over een iPod in kleur, waarop ze onder andere albumhoezen en hun eigen fotocollectie kunnen bekijken", aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "Ze kunnen hun foto's nu bovendien rechtstreeks van hun camera op de iPod photo zetten met de optionele iPod Camera Connector."

De iPod photo is volledig compatibel met iTunes van Apple en geeft zo toegang tot de iTunes Music Store, de toonaangevende muziekwinkel voor digitale muziek. De iPod photo maakt gebruik van de Auto-Sync-technologie van Apple, waarvoor inmiddels patent is aangevraagd. Deze innovatieve voorziening kopieert met één klik automatisch een complete digitale-muziekcollectie vanuit iTunes naar de iPod photo en werkt deze vervolgens automatisch bij wanneer de gebruiker de muziekspeler de volgende keer aansluit op een Mac of pc met FireWire of USB 2.0: de standaard voor zowel Mac als pc om elke iPod bij te werken en op te laden.

De nieuwe iPod Camera Connector is een optioneel accessoire waarmee iPod photo-bezitters hun digitale camera* op hun iPod aansluiten om hun foto's snel en gemakkelijk te importeren. Daarmee beschikken ze over een enorme extra opslagcapaciteit, waardoor ze meer foto's kunnen maken dan ooit. Ze kunnen de geïmporteerde foto's direct bekijken op het heldere kleuren-LCD-venster van de iPod photo of importeren in iPhoto op de Mac of in verschillende fotoprogramma's op de pc. De iPod Camera Connector is naar verwachting eind maart verkrijgbaar voor 29 Euro.

De iPod, iTunes en de iTunes Music Store van Apple spelen samen een toonaangevende rol in de digitale-muziekrevolutie. Met meer dan 10 miljoen verkochte exemplaren is de iPod 's werelds populairste digitale-muziekspeler. De iTunes Music Store is met een marktaandeel van meer dan 70 procent de grootste muziekdownloadservice ter wereld. De nieuwe iPod photo is onderdeel van de populaire reeks Apple iPods voor Mac en pc. Andere modellen zijn de iPod van de vierde generatie, de iPod mini, de iPod U2 Special Edition en de iPod shuffle.

Prijzen en verkrijgbaarheid
De 30-GB en 60-GB iPod Photo's voor Mac of Windows zijn vanaf heden overal ter wereld verkrijgbaar via de Apple Store (www.apple.com/nl) en bij erkende Apple resellers voor een adviesprijs van respectievelijk 359 Euro (Incl. BTW) en 459 Euro (Incl. BTW). Standaardaccessoires van de iPod photo zijn een koptelefoon met oordopjes, een USB 2.0-kabel, een USB-lichtnetadapter en een cd met iTunes 4.7.1 voor Mac en pc.

Optionele accessoires zijn het iPod Dock met een adviesprijs van 39 Euro (Incl. BTW), een "in-ear"-koptelefoon met een adviesprijs van 39 Euro (Incl. BTW), de iPod Camera Connector met een adviesprijs van 29 Euro (Incl. BTW) en een FireWire-kabel met een adviesprijs van 19 Euro (Incl. BTW). Bij de Apple Store (www.apple.com/nl) kunnen gebruikers tevens gratis een persoonlijke tekst op de achterkant van de iPod photo laten graveren (maximaal twee regels van elk 27 tekens).

Vereisten voor de iPod photo: een Mac met een USB 2.0-poort of FireWire**, Mac OS X versie 10.2.8, 10.3.4 of hoger en iPhoto 4.0.3 of hoger; of een pc met een USB 2.0- of FireWire-poort of een USB 2.0- of FireWire-kaart, Windows 2000 (met Service Pack 4 of hoger) of Windows XP Home of Professional (met Service Pack 2 of hoger) en Adobe Photoshop Album 2.0 of Elements 3.0 of hoger.

Alle iPods bevatten oplaadbare batterijen die een beperkt aantal keren kunnen worden opgeladen en op den duur mogelijk moeten worden vervangen. De gebruiksduur van de batterij en het aantal keren dat de batterij kan worden opgeladen, zijn afhankelijk van het gebruik en de instellingen. Kijk voor meer informatie op www.apple.com/nl/batteries. Muziekcapaciteit is gebaseerd op vier minuten per nummer en 128-Kbps AAC-codering; fotocapaciteit is gebaseerd op foto's die vanuit iTunes zijn gekopieerd en op de iPod kunnen worden weergegeven.

*Ondersteuning is afhankelijk van merk, fabrikant en model van de digitale camera. **FireWire-opties vereisen een optionele, afzonderlijk verkrijgbare kabel.

Apple Computer, Inc. gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Tegenwoordig loopt Apple op innovatiegebied nog steeds voorop met zijn bekroonde desktops en notebooks, het besturingssysteem OS X, het iLife-programmapakket en de professionele programma's. Apple speelt bovendien een toonaangevende rol in de digitale-muziekrevolutie dankzij de iPod, de draagbare muziekspeler, en de iTunes Music Store op het internet.

© 2005 Apple. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Macintosh, Mac, Mac OS, iPod, iTunes, FireWire, iPhoto en Apple Store zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.

Jurriaan Trommels
PR Manager Nederland
Apple, Kosterijland 42, 3981 AJ Bunnik

Tel: +31 (0) 30 659 39 40
Fax: +31 (0) 30 659 38 50
Email: trommels.j@euro.apple.com