Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 23 februari 2005

Alkmaar 23-02-2005 - 15.00 uur

Diefstal kabelhaspels

Alkmaar, dinsdag 22 februari 2005.

Dinsdag werd aangifte gedaan van de diefstal van een 5-tal kabelhaspels. Deze haspels lagen op een bedrijventerrein aan de Koelmalaan. Dit terrein wordt omsloten door een hekwerk waarvan de inbrekers een deel hebben vernield om op het terrein te komen. Door hen werden vervolgens de haspels, die een gezamenlijke waarde vertegenwoordigen van ruim 30.000,-, weggenomen.

Verkeerscontrole

Wognum, dinsdag 22 februari 2005.

Dinsdagmiddag werd een verkeerscontrole gehouden op de Nieuweweg. Tijdens deze controle werden zes bestuurder bekeurd. Twee bromfietser overschreden de maximumsnelheid. Eén bestuurder werd bekeurd omdat hij vanuit zijn auto telefoneerde zonder daarbij gebruik te maken van een handsfree set en één bestuurder kreeg een bekeuring omdat hij geen gebruik maakte van de veiligheidsgordel. De twee andere overtredingen hadden betrekking op technische gebreken.

Jonge vrouw gewond na val van paard

Wieringerwaard, dinsdag 22 februari 2005.

Dinsdagmiddag raakte een 18-jarige inwoonster van Wieringerwaard gewond na een val van haar paard. Dit gebeurde op de Zuid Zijperweg. De bereidster werd door onbekende oorzaak door haar paard afgeworpen. Zij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Autobestuurder gewond na eenzijdig ongeval

Den Helder, dinsdag 22 februari 2005.

Dinsdagavond raakte een 67-jarige bestuurder van een personenauto uit Den Helder gewond bij een eenzijdig ongeval op de kruising van de C. Gerritsz Geusstraat met de Zeeloodsenlaan. De man reed over laatstgenoemde weg toen hij door tot nu toe onbekende oorzaak de macht over het stuur verloor en met zijn auto tegen een paal tot stilstand kwam. De bestuurder raakte daarbij gewond aan zijn hoofd. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Den Helder waar hij is opgenomen.

Verkeerscontrole

Den Helder, dinsdag 22 februari 2005.

Dinsdagmiddag werd een verkeerscontrole gehouden op verschillende wegen. Tijdens deze controle werden in totaal tien bekeuringen uitgeschreven. De meeste hadden betrekking op technische gebreken. Daarnaast bleken drie bestuurders geen gebruik te maken van de veiligheidsgordel. Op de Schoolweg werd gecontroleerd naar aanleiding van klachten dat een gesloten verklaring bij aldaar plaatsvindende wegwerkzaamheden veelvuldig werd genegeerd. In een korte periode werden vier bestuurders bekeurd voor het negeren van de geslotenverklaring en één voor het overschrijden van de maximumsnelheid.

In de nabij toekomst zal vaker op dit weggedeelte worden gecontroleerd!

Man aangehouden na plegen huiselijk geweld

Hoorn, dinsdag 22 februari 2005.

Dinsdagavond werd een 34-jarige man uit Hoorn in zijn woning aangehouden. De man had kort daarvoor zijn vriendin bedreigd. Toen de politie in eerste instantie ter plaatse kwam leek alles rustig maar kort daarop vernielde de man een deur en uitte wederom verschillende bedreigingen in de richting van de vrouw. Hierop is de man aangehouden. Later in de avond is hij in verzekering gesteld.

Snelheidscontrole

Alkmaar, dinsdag 22 februari 2005.

Dinsdagavond tussen 19.00 en 22.00 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Ommering en de Martin Luther Kingweg. Er werden twee bestuurder bekeurd omdat zij te snel reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 149 km/u waar een snelheidslimiet geldt van 100 km/u. Daarnaast werden twee bestuurders bekeurd voor het telefoneren vanuit de auto zonder gebruik te maken van een handsfree set en rechts inhalen.

Jongeman omgekomen bij verkeersongeval

Oudkarspel, woensdag 23 februari 2005.

In de nacht van dinsdag op woensdag is een 20-jarige bestuurder van een personenauto uit Alkmaar bij een eenzijdig ongeval om het leven gekomen. De man reed met zijn auto over de Wagenweg toen hij, vermoedelijk door een te hoge snelheid, in een slip raakt, de macht over het stuur verloor en tegen een boom botste. Hij raakte daarbij zo zwaar gewond dat hij ter plaatse is overleden.

Rijden onder invloed van alcohol

Hoorn, woensdag 23 februari 2005.

In de nacht van dinsdag op woensdag werd een 28-jarige bestuurder van een personenauto aangehouden op de Weel. Bij controle bleek namelijk dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 445 ug/l. Dat is ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Verkeerscontrole

Medemblik, woensdag 23 februari 2005.

Woensdag werden op de Overtoom en de Almereweg verkeerscontroles gehouden. Op de Overtoom betrof dit een snelheidscontrole. Er passeerden 37 voertuigen het meetpunt. Drie van hen reden te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km/u waar 50 km/u is toegestaan. Op de Almereweg werden vier bestuurders bekeurd omdat zij geen veiligheidsgordel droegen. Bij twee aanhangers bleek dat de losbreekinrichting niet aanwezig was en/of niet werkte en vanaf één aanhangwagen viel een deel van de lading op het wegdek.

Man met harddrugs aangehouden

Alkmaar, dinsdag 22 september 2005.

Dinsdagmiddag werd een 21-jarige Alkmaarder aangehouden op het Luttik Oudorp. Surveillerende agenten zagen de man daar lopen en herkende hem als een bekende dealer van harddrugs. De agenten zagen dat de man middels gebaren contact met een aantal andere personen die even verderop stonden. Omdat zij het ernstige vermoeden hadden dat de verdachte harddrugs bij zich had en deze wilde verhandelen is hij aangehouden. Tijdens een onderzoek in de kleding troffen de agentenj een hoeveelheid harddrugs aan. Deze zijn in beslag genomen. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau waar hij later op de dag in verzekering is gesteld.

Getuigen gezocht van klemrijden fietser

Alkmaar, woensdag 23 februari 2005.

Op maandagavond 21 februari omstreeks 23.30 uur is een 48-jarige man uit Alkmaar bedreigd en klemgereden door een personenauto. De man fietste over de Tesselsebrug toen de bestuurder van een witte auto, die hem al even achtervolgde, hem om geld vroeg. Hij weigerde en werd op de Tesselsebrug tot tweemaal toe bijna tegen de brugleuning klemgereden door de auto.

Ter hoogte van Halfords op de Noorderstraat reed de auto tegen de fiets van de man aan waarbij de fiets klem kwam te zitten tussen de auto en het hek van het parkeerterrein. Een onbekend gebleven automobilist stopte en de verdachte ging er vandoor richting de Tesselsebrug. De politie is op zoek naar de bestuurder van de auto die stopte ter hoogte van de Schot-garage en eventuele andere getuigen die het verdachte voertuig hebben gezien. Het gaat om een witte auto, vermoedelijk een oud model Volkswagen Golf. De bestuurders was een blanke man van ongeveer 25 jaar oud met wit stekelachtig haar en een tenger postuur. Naast hem zat een ongeveer 30-jarige vrouw met een gezet postuur, zwart haar en een Antilliaans/Colombiaans uiterlijk. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de recherche in Alkmaar, tel: 0900-8844 (lokaal tarief).