Gemeente Stadskanaal

Stadskanaal, 23 februari 2005

Voorontwerp- bestemmingsplan Onstwedde, Alteveer en Mussel ter inzage

Het voorontwerp - bestemmingsplan Onstwedde, Alteveer en Mussel (OAM) ligt vanaf 28 februari 2005 gedurende vier weken ter inzage in het publieksbureau in het gemeentehuis.
Het voorontwerp -bestemmingsplan bestaat uit een toelichting, de voorschriften en een plankaart. Ieder dorp krijgt een eigen plankaart. De grens van de dorpen met het buitengebied zijn gewijzigd en daarop aangegeven. In alle drie de dorpen zijn locaties gereserveerd waar in de toekomst woningbouw plaats kan vinden. In alle drie de dorpen zijn mogelijkheden voor nieuwe vestiging van detailhandel, dienstverlening, horeca en kleine bedrijven.

Een ieder kan tot 28 maart 2005 zienswijzen indienen. In alle drie de dorpen worden voor geĂŻnteresseerden inloopbijeenkomsten georganiseerd. Dinsdag 1 maart in `d Ekkelkaamp in Onstwedde, woensdag 2 maart in De Dreischeer in Alteveer en donderdag 3 maart in zaal De Vriendschap in Mussel. De bijeenkomsten zijn tussen 16.00 uur en 20.00 uur. Medewerkers van de gemeente lichten het voorontwerp- bestemmingsplan toe en er kunnen vragen worden gesteld. De ingebrachte zienswijzen worden betrokken in het ontwerp - bestemmingsplan. Het is de bedoeling dat het ontwerp- bestemmingsplan voor de zomervakantie 2005 ter inzage ligt. Het definitieve bestemmingsplan wordt door de raad vastgesteld. Naar verwachting is dat eind 2005 begin 2006.


---- --