Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 15 en 22 februari 2005

Op dinsdag 15 februari 2005 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere het volgende besluit genomen:

Participatie Capelle aan den IJssel in het Europees uitwisselingsproject social and urban cohesion

Capelle aan den IJssel is door ENTP-lid Harlow benaderd met het verzoek te participeren in het uitwisselingsproject social and urban cohesion. Het gaat om een project waarbij op breed terrein aan kennisuitwisseling wordt gedaan. ENTP-partners hebben interesse in bijvoorbeeld diverse Support-projecten. Daarnaast lopen er in de andere gemeenten projecten waar wij wat van kunnen leren. Ook is de burgemeester van Capelle binnen het bestuur van ENTP belast met de portefueille sociale cohesie. Het college stemde onder andere in met de ondertekening van de letter of intent en besloot de burgemeester aan te wijzen als coördinerend portefeuillehouder omdat het project meerdere beleidsterreinen betreft.

Op dinsdag 22 februari 2005 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Concernjaarplan 2005

Het college nam kennis van het concernjaarplan 2005. Het plan vormt de basis voor de verantwoording in de managementrapportages en de jaarrekening.

Voorstel aanpak ontwikkeling locatie Achter de Kanaalweg

Het college nam kennis van de aanpak van de ontwikkeling van de locatie Achter de Kanaalweg middels een ontwerpwedstrijd volgens het protocol van het Kompas bij ontwikkelcompetenties van onder andere de VNG en Neprom. Het college is in afwachting van het plan van aanpak waarin de diverse discussiepunten worden opgenomen.

Milieuvergunning kunstijsbaan

Op 13 april 2004 ontving de gemeente een aanvraag van de Stichting 400 meter kunstijsbaan voor een vergunning als gevolg van de Wet milieubeheer voor een accommodatie voor een kunstijsbaan. De aanvraag is getoetst. Het college keurde de aanvraag goed. Nota bene: de aanvraag ontvingen wij in april. Van rechtswege moeten wij het aanvraagtraject van de vergunning doorlopen. De goedkeuring verandert echter niets aan het opzeggen van de erfpachtovereenkomst met het ijsbaanbestuur.

Breedtesportimpuls

Het college stelde het uitvoeringsplan Breedtesportimpuls 2005 vast. Het plan geeft inzicht in de ontwikkeling van de breedtesportimpuls, de geplande activiteiten, de financiën en samenwerking met andere beleidsterreinen.

Subsidieaanvraag beweegmanagement

Het college besloot om in het kader van de Breedtesportimpuls een subsidieaanvraag in te dienen bij de provincie voor Beweegmanagement. Beweegmanagement bevordert de onderlinge samenwerking tussen de spelers uit de driehoek buurt, onderwijs en sport.

Voorstel inzake de reiskostenregeling

De belastingwetgeving rond de reiskostenregeling veranderde per 1 januari 2004. Dit is nadelig voor medewerkers die veel dienstreizen maken met een privéauto. Het college besloot het onbelastbaar bedrag van 18 eurocent per kilometer op te schroeven naar 28 eurocent voor medewerkers die, op jaarbasis 100,- netto of meer, moeten bijleggen op hun dienstkilometers.

[Procedurevoorstel: ter kennisgeving ondernemingsraag en Georganiseerd Overleg.]

Extra openstelling Brugman 20 maart 2005

Het college verleende Brugman Keukens en Badkamers ontheffing van de Winkeltijdenwet voor zondag 20 maart 2005 van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Vergunning ingevolge de Wet milieubeheer

De Bonte Dierenspeciaalzaak diende een aanvraag in voor een uitbreiding van de opslag van vuurwerk van 3.000 naar 10.000 kilo. De inspecteur van VROM-inspectie regio Zuid-West en de Reginaal Commandant van de Brandweer zijn om advies gevraagd. Het college ging akkoord met de uitbreiding.

n.b. aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend. De formele bekendmaking van de besluiten geschied waar nodig op de gemeentepagina in de IJsselpost of door persoonlijke toezending aan belanghebbenden