Dienstenbond CNV

SNS - CAO onderhandelingen verder vertraagd
23-02-2005

Eind 2004 moesten wij u berichten dat de CAO onderhandelingen voor SNS waren vast gelopen over de problematiek omtrent het tweede ziektejaar. Nu moeten wij u informeren over een verdere vertraging van de CAO onderhandelingen. De verwachting is dat wij er voorlopig nog niet uit zijn.

Wat is er aan de hand.
Op 22 december 2004 kwam uw werkgever plotsklaps met informatie over een voorgenomen verzelfstandiging van het Pensioenfonds voor SNS. Duidelijk werd dat uw werkgever voornemens is uw pensioenregeling om te zetten naar een zogenaamd beschikbaar premieregeling. Reden hiervoor zou onder meer zijn de invoering van de nieuwe internationale boekhoudregels en het zoveel mogelijk beperken van schommelingen en risico aan de kant van SNS. De werkgever wil deze beweging nog in de lopende CAO-onderhandelingen meenemen.

De CNV Dienstenbond staat kritisch tegenover een beschikbaar premiesysteem omdat het risico voor de pensioenregelingen volledig bij u komt te liggen en de werkgever van verdere verantwoordelijkheid af is. Wij willen op zijn minst een gedeelde verantwoordelijkheid.

Om de voorstellen van de werkgever goed te bestuderen zijn de deskundigen van de bonden, dus ook van de CNV Dienstenbond, een onderzoek begonnen naar de aannames en de voorstellen van de werkgever. Pas na de conclusies van de deskundigen kunnen wij verder onderhandelen. Vooralsnog is wel duidelijk dat wij niet positief tegenover de voorstellen staan.

Wanneer de onderhandelingen weer verder gaan zullen wij u uiteraard nader informeren.

Vragen en opmerkingen vernemen wij graag. U kunt hiervoor terecht bij uw bestuurder, Martijn Donker. Hij is bereikbaar op (035)6460580. Mailen kan ook op hilversum@cnvdibo.nl