Politie Zaanstreek-waterland


14:03 22-FEB-05
ZAANDAM, SYMON SPIERSWEG
Winkeldieven aangehouden
De politie heeft dinsdagmiddag in Zaandam drie verdachten van winkeldiefstal aangehouden. Bij een winkel aan de Symon Spierweg werden een 16-jarige Zaandammer en een 17-jarige jongen uit Koog aan de Zaan door beveiligingspersoneel betrapt toen zij probeerden gereedschap uit de winkel mee te nemen. Het duo werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Omdat het minderjarige verdachten betreft stelde de politie de ouders in kennis. De afhandeling van de zaak werd overgedragen aan bureau Halt.
De 53-jarige Zaandammer die door personeel van een supermarkt aan het Spitsbergen werd betrapt, bleek een bij de politie bekende veelpleger te zijn. Hij bekende goederen uit de winkel te hebben gestolen. Zijn adoptie-agent werd op de hoogte gesteld en de zaak zal verder worden afgehandeld volgens de speciale veelpleger procedure. Dat betekent dat de Zaandammer door de politie in verzekering werd gesteld en het justitiële traject wordt versneld. Daarnaast kan de verdachte rekenen op een relatief hoge straf.

15:27 22-FEB-05
PURMEREND, A7
Aanhoudingen voor vervalste paspoorten
De politie heeft twee mannen van 25 en 42 jaar aangehouden omdat de paspoorten die zij aan de politiemensen overhandigden vermoedelijk vals zijn. De auto waarin de mannen reden werd op de A7 voor een routinecontrole aan de kant gezet. De paspoorten werden in beslag genomen en voor onderzoek overgedragen aan de technische recherche van de politie. Beide mannen werden in verzekering gesteld.

07:45 23-FEB-05
KOOG AAN DE ZAAN, PROV WEG Z'DAM-CASTRICUM
Bromfietscontrole
Bij een bromfietscontrole bij het NS station Koog-Bloemijk heeft de politie ongeveer 25 brom- en snorfietsen en hun bestuurders gecontroleerd. Drie voertuigen bleken een te hoog vermogen te hebben. In drie gevallen bleek het bromfietscertificaat niet in orde, en één voertuig bleek niet verzekerd. Een bestuurder had geen identiteitsbewijs bij zich. De controle duurde ruim een uur.

08:04 23-FEB-05
LANDSMEER, DORPSSTRAAT/ SPORTLAAN/ HERCULESWEG
Gewonde bij aanrijding
Na een aanrijding is een 65-jarige automobiliste uit Landsmeer met nekklachten overgebracht naar het Boven IJ ziekenhuis in Amsterdam. De vrouw reed over de Dorpsstraat en verleende op de kruising met de Sportlaan geen voorrang aan een auto die vanuit de Sportlaan de Dorpsstraat op kwam rijden. Gevolg was een aanrijding, waarbij de auto van het slachtoffer door de gladheid het trottoir op schoot en tot stilstand kwam tegen een hek en een pilaar.


---- --