Persberichten woensdag 23 februari

's-Hertogenbosch 23-02-2005

BROMFIETSDIEVEN AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch-
Surveillerende agenten zagen dinsdagmiddag op het Kapelaan Koopmansplein vier personen die probeerden een bromfiets weg te halen. Het viertal kon in de Hennequinstraat worden aangehouden op verdenking van diefstal van deze bromfiets. De 14- en 15-jarige Bosschenaartjes verklaarden de bromfiets reeds op 20 februari te hebben gestolen. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en er is proces-verbaal opgemaakt.

AUTO-INBREKERS OP HETERDAAD BETRAPT

s-Hertogenbosch-
In de nacht van dinsdag op woensdag kreeg de politie de melding van een oplettende getuige dat er op dat moment werd ingebroken door twee personen in geparkeerd staande autos aan de Pelssingel. Ter plaatse trof de politie de twee verdachten. Na een korte achtervolging kon een 16-jarige Bosschenaar op het Gheert van Calcarplein worden aangehouden. De tweede verdachte wist op een bromfiets te ontkomen. De Bosschenaar is voor nader onderzoek op het politiebureau ingesloten.

BEROVING

s-Hertogenbosch-
Dinsdagavond rond 21.00u is een 54-jarige vrouw in haar woonplaats beroofd van haar tas met portemonnee. De bromfietster reed op de Maastrichtseweg toen een fietser haar inhaalde en haar tas wegnam. De dader ging er vandoor in de richting van het Bosschepad.

FIETSENDIEVEN AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch-
In de nacht van dinsdag op woensdag zagen surveillerende agenten op de Zuid Willemsvaart twee personen lopen met drie fietsen. Bij het zien van de politie lieten de twee de fietsen plotseling staan. De 17- en 19-jarige Bosschenaren zijn aangehouden op verdenking van diefstal van deze fietsen. Zij zijn voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

FIETSENDIEF OP HETERDAAD BETRAPT

s-Hertogenbosch-
Woensdagochtend kreeg de politie de melding van een getuige dat een persoon in het Rompertcentrum het slot van een fiets aan het openzagen was. Ter plaatse troffen de agenten de 15-jarige Bosschenaar. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor.

AUTOMOBILIST NEGEERT INRIJVERBOD

Boxtel-
Dinsdagmiddag zijn bij een verkeersongeval op de Koevoortseweg drie personen gewond geraakt. Een 47-jarige automobilist uit Oisterwijk negeerde op de kruising van de Lennisheuvel met de Koevoortseweg een inrijverbod in verband met wegwerkzaamheden. De man zag een gat in de weg over het hoofd. De twee inzittenden, een 65-jarige man en een 59-jarige vrouw uit Oisterwijk, raakten gewond. Alle drie personen zijn met hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

RIJDEN ONDER INVLOED

Sint Oedenrode-
In de nacht van dinsdag op woensdag is in de Schietbergweg een 44-jarige man in zijn woonplaats aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist kreeg een rijverbod van drie uur en er is proces-verbaal opgemaakt.

BEDRIJFSINBRAAK

Vught-
In de nacht van dinsdag op woensdag is er ingebroken in een bedrijf aan de Helvoirtseweg. Daders forceerden een slot. Uit het pand is een geldbedrag weggenomen.

MAN GEWOND BIJ ONGEVAL

Erp -
Dinsdagavond is een 25-jarige man uit Uden bij een aanrijding gewond geraakt. De man reed met zijn auto over Kraanmeer in Erp. Op die weg wilde hij een auto, bestuurd door een 60-jarige man uit Erp inhalen. Door de gladheid raakte de auto van de man uit Uden in een slip, raakte de auto van de man uit Erp en kwam tegen een boom langs de weg tot stilstand. De man uit Uden is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis in Veghel.

MAN AANGEHOUDEN VOOR HUISELIJK GEWELD

Oss -
Dinsdagmiddag is een 38-jarige man uit Oss aangehouden. De man had eerder die dag zijn 33-jarige zwangere vriendin mishandeld in hun woning in Oss. De vrouw liep daarbij verschillende kneuzingen op. De man is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

RIJDEN ONDER INVLOED

Oss -
In de nacht van dinsdag op woensdag, even voor 02.00 uur werd op de Hertogin Johannasingel in Oss een 26-jarige man uit Schaijk bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te vele gedronken had. Bij controle bleek, dat het rijbewijs van de man in januari was ingevorderd, omdat hij ook toen onder invloed reed. Naast de bekeuringen voor het rijden onder invloed en het rijden terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd, kreeg de man ook een rijverbod van 1 uur.

TE VEEL GEDRONKEN EN RIJBEWIJS INGEVORDERD

Oss -
In de nacht van dinsdag op woensdag, rond 02.45 uur, werd op de Oijenseweg in Oss een 23-jarige man uit die plaats bekeurd. De man reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 7 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd. Verder zal de man waarschijnlijk ook moeten deelnemen aan de Educatieve Maatregel Alcohol. Dit is een meerdaagse cursus, die door de overtreder zelf moet worden betaald. De kosten hiervan bedragen 506,46 euro.

ILLEGALE WERKERS

Boxmeer -
Dinsdag is een bedrijfscontrole gehouden bij een bedrijf aan de Kleine Broekstraat in Boxmeer. Bij deze controle werden twee mannen, 20 en 35 jaar afkomstig uit Guinee en Ghana, aangetroffen. Ze bleken met valse papieren werkzaam te zijn bij het bedrijf. Tegen het tweetal is proces-verbaal opgemaakt. De mannen bleken niet illegaal in Nederland te zijn, maar ze mochten hier niet werken.

MAN AANGEHOUDEN BIJ INBRAAK

Cuijk -
In de nacht van dinsdag op woensdag werd gemeld dat er werd ingebroken in een bedrijf aan 't Tuigleerstraatje in Cuijk. Daar kon door de politiemensen een 28-jarige man uit Cuijk worden aangehouden. Hij had bij een bedrijf een ruit vernield en spullen weggenomen. De man is voor verder onderzoek ingesloten.