Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 23 februari 2005

Politie vindt hennepkwekerij in drie tonnen

TILBURG In een loods aan de Berkdijksestraat heeft de politie vandaag een bijzondere hennepkwekerij ontdekt. Op een verdieping in de loods trof de politie drie tonnen aan met in totaal daarin 625 hennepplanten. Dit is een nieuwe vorm van kweken. Centraal in de ton staat een assimilatielamp en langs de wanden van de ton staan de hennepplanten. De ton wordt vervolgens met een deksel afgesloten en aangesloten op een afzuiginstallatie. In de ton groeien de planten horizontaal in plaats van verticaal, zoals dit groeiproces bij normale kwekerijen is. Naast de tonnen vond de politie ook een kwekerij op een zolderverdieping van de loods. Hoeveel planten daar stonden is niet bekend. Wel werden er 35 assimilatielampen aangetroffen. In verband met het aantreffen van deze hennepkwekerijen heeft de politie drie verdachten aangehouden. Zo werd de verhuurster van de loods, een 63-jarige vrouw aangehouden. Verder werden een 60-jarige Tilburger en een 46-jarige Tilburger aangehouden. De vrouw werd na verhoor in vrijheid gesteld. De 60-jarige Tilburger is in verzekering gesteld. De kwekerijen werden ontdekt nadat er in de authentieke kwekerij brand uit brak. Omdat de stroom vermoedelijk illegaal werd afgetapt heeft Essent de stroomvoorziening in de loods afgesloten.

Tilburger meldt zich

TILBURG Een 20-jarige Tilburger heeft zich gisteren bij de politie gemeld. De man moet nog een straf van tien dagen uitzitten. Hij is ingesloten.

TILBURG Vannacht om kwart over één hebben agenten aan de Spoorlaan in Tilburg een 42-jarige man uit Breda aangehouden. Die bleek nog een vonnis van 14 dagen hechtenis open te hebben staan.

Agenten halen snorfietser van de weg

TILBURG Gisteravond om kwart over zeven hebben agenten aan het Wilhelminapark in Tilburg een 31-jarige man uit Tilburg aangehouden, nadat bleek dat hij met te veel drank op zijn snorfiets bestuurde. In het politiebureau blies de man rond de 9 promille. Hij kreeg een rijverbod van drie uur en de politie maakt proces-verbaal op.

Agenten pakken mannen op na huiselijk geweld

TILBURG Gisteravond om halfnegen hebben agenten aan de Magriethof in Tilburg een 36-jarige Tilburger aangehouden. De man wordt verdacht van de mishandeling van zijn 38-jarige ex echtgenote en haar zoon. Na onenigheid in huiselijke kring was de man naar de woning van zijn ex gegaan om daar spullen op te halen. Hierbij drong hij de woning van zijn ex binnen en vielen er klappen.

BERKEL-ENSCHOT Vannacht om tien voor halfvier hebben agenten in Berkel-Enschot een 51-jarige man uit deze plaats aangehouden. De politie heeft de man aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. Na onenigheid had de man zijn 46-jarige vrouw een klap gegeven. Hierbij was een tand van de vrouw door haar lip gegaan.

Automobilist heeft net iets te veel op

TILBURG Vannacht om tien over twee hebben agenten aan de Vlierlaan in Tilburg een 32-jaruige man uit deze stad aangehouden. Bij controle bleek dat de man gedronken had. In het politiebureau blies de man 0.65 promille. De man kreeg een bekeuring en een rijverbod van één uur mee naar huis.

Auteur: Carel Bouman