Ingezonden persbericht


23 februari 2005

Automotive-fabrikant schrapt zo'n 160 banen

Texas Instruments schokt Almelo

De vakbond CNV Metaal en elektro is uiterst geschokt door de drastische ingreep die automotive-fabrikant Texas Instruments in Almelo vandaag heeft aangekondigd. Het bedrijf schrapt 160 banen, waarvan vijftig tijdelijke. Volgens Texas Instruments is de diep ingrijpende reorganisatie nodig ,omdat de marge de komende jaren zal dalen. Om die reden verplaatst het bedrijf het grootste deel van de productie naar Hongarije en een klein deel naar Mexico. Dit moet zo'n anderhalf jaar in beslag nemen.

Bom onder werkgelegenheid
Texas Instruments plaatst met deze ingreep een bom onder de werkgelegenheid in het bedrijf en de regio. Bestuurder Henk Kolkman van CNV Metaal en elektro: "Financieel-economisch draait Texas Instruments zeer goed. Daarom is er volgens mij zeker nu geen noodzaak om zo drastisch te schrappen in het personeelsbestand. Daarom zullen we de plannen zeer kritisch bekijken en ons beraden op verdere stappen."

Bij Texas Instruments in Almelo werken circa driehonderd personeelsleden. De onderneming maakt sensoren voor met name Europese autofabrikanten.

Voor nadere informatie
Henk Kolkman (bestuurder CNV Metaal en elektro), tel.: 06 - 53 70 62 33 Jan Immerzeel (persvoorlichting), tel.: 06 - 22 39 30 12


---- --