Ingezonden persbericht


Amsterdam, 23 februari 2005

11,5% Meer passagiers in januari voor bmi

Afgelopen januari vervoerde de luchtvaartmaatschappij bmi 772.959 passagiers, 11,5% meer dan in dezelfde maand vorig jaar. Het totale aantal passagiers dat in de afgelopen 12 maanden met bmi reisde, komt daarmee op 10,5 miljoen, 10,9% meer dan in de periode 1 februari 2003-31 januari 2004.

bmi voorziet dit jaar een verdere toename van het aantal passagiers. De verwachte groei houdt onder meer verband met de lijndienst die de luchtvaartmaatschappij start tussen het Verenigd Koninkrijk en India. Vanaf 27 maart aanstaande vliegt bmi vier keer per week vanaf Londen Heathrow naar Mumbai, het vroegere Bombay.

bmi vliegt vanuit Nederland niet alleen tussen Schiphol en Heathrow, maar onderhoudt elke werkdag ook een verbinding tussen Groningen en Aberdeen. Vanaf Heathrow biedt de luchtvaartmaatschappij uitstekende verbindingen met de rest van het Verenigd Koninkrijk en de Ierse republiek. Vanaf Manchester verzorgt bmi transatlantische lijndiensten met Washington, Chicago, Las Vegas en het Caraïbisch gebied (www.flybmi.nl).