Gemeente Delft

Een veiliger Delft

Werkplan Integraal veiligheidsbeleid 2005

Het College heeft het 'Werkplan Integraal Veiligheidsbeleid 2005' vastgesteld. Hoofdthema's uit het werkplan zijn aandacht voor daders, slachtoffers, jongeren, wijkveiligheid, en veiligheid en vrije tijd (waaronder recreatie en uitgaan). Daarnaast stelt het college voor om in het stationsgebied voor een proefperiode van 2 jaar cameratoezicht in te voeren.

De belangrijkste leidraad in het werkplan is de samenhang tussen de verschillende veiligheidsproblemen en de samenwerking tussen betrokken partners. Het werkplan laat een veelheid aan activiteiten zien. Zo wordt in 2005 gewerkt aan het verkrijgen van het Keurmerk Veilig Ondernemen voor winkelcentrum In den Hoven. Met betrekking tot jongeren wordt onder andere onderzocht of de samenwerking met bureau Halt geïntensiveerd kan worden. Evenals voorgaande jaren zal de wijkveiligheid ook dit jaar worden verbeterd door het opknappen van een aantal 'enge plekken'. Ook gaat er weer veel aandacht uit naar de openbare orde en veiligheid rond de jaarwisseling en een goede aanpak van de problematiek rond veelplegers.

Station

Het stationsgebied is als project Veilig verkeren op en rond station Delft opgenomen in het integraal veiligheidsbeleid en de aanpak wordt in 2005 gecontinueerd. De problemen rond het stationsgebied vragen om prioriteit. Criminaliteit, (drugs)overlast, zwerfafval , rondslingerende fietswrakken e.d. beïnvloeden het veiligheidsgevoel van reizigers, passanten en bewoners. Het college stelt voor om, als onderdeel van het project, met permanent cameratoezicht de veiligheid en het veiligheidsgevoel te vergroten. Naast cameratoezicht moet het schoonhouden van het station, het ruimen van weesfietsen en wrakken en het regelmatig surveilleren het gehele stationsgebied weer tot een veilige plek maken.

Het Werkplan Integraal Veiligheidsbeleid 2005 en de nota Cameratoezicht Stationsgebied zullen in de Raadscommissie Leefbaarheid besproken worden.



Gemeente Delft