Politie Amsterdam-Amstelland

IN TER PLAATSE, 23 FEBRUARI 2005

Geldloopster beroofd Johannes Vermeerstraat
Op zaterdagavond 5 februari rond kwart over zeven werd een onderneemster in de Johannes Vermeerstraat beroofd van haar dagopbrengst. Terwijl haar man in de auto wachtte liep zij met een zogenaamde sealbag naar de nachtkluis van de ING. Ze zag dat er gemorreld was met het sleutelgat van de kluis en liep terug naar de auto. Op dat moment werd de vrouw benaderd door twee mannen. Die spoten iets in haar gezicht, werkten haar tegen de grond, schopten de vrouw en trokken de sealbag uit haar handen.

De echtgenoot van de vrouw had pas in de gaten dat er iets aan de hand was toen zijn vrouw opstond en de daders wegrenden richting de Honthorststraat. Daar stapten de verdachten op een zilverkleurige bromfiets, merk Piaggio Liberty. De echtgenoot volgde de daders in zijn auto. Toen de twee onverwachts tussen geparkeerde auto's opdoken kwamen ze in aanrijding met de auto van hun achtervolger. De twee renden verder, bij de Ruysdaelstraat scheidden hun wegen en verdwenen ze spoorloos.

Dader 1

* donkergetinte man

* 18 tot 25 jaar

* mager/tenger postuur

* 1.70 - 1.80 meter

* lang/smal gezicht

* zwart haar

* rechtshandig

* zwart vest met capuchon

Dader 2

* donkergetinte man

* 18 tot 25 jaar

* mager/tenger postuur

* 170 - 1.80 meter

Heeft u tips bel dan met: (020) 559 2500.

Overval Thais restaurant 2e C. Huygenstraat
Op maandagavond 17 januari rond elf uur - het personeel was al naar huis - zaten het eigenaar-echtpaar van Thais restaurant "Thai Korat" aan de 2e Constantijn Huygenstraat nog even na te praten. Ze zagen een aantal jongens langs het pand lopen, waarvan er een naar binnen keek. Een paar minuten later kwamen drie jongens met bivakmutsen de zaak binnen. De man moest onder bedreiging van een vuurwapen in de keuken op de grond gaan liggen. Daar werd hij vastgebonden en werd geld bij hem weggenomen. Ook de vrouw werd vastgebonden en de overvallers pakten geld en sieraden van haar af. Daarna vluchtten de jongens via de Overtoom, richting Leidseplein.

Weet u meer van deze overval neem dan contact op via: (020) 559 2700.

Poging overval hotel 1e C. Huygenstraat
Op donderdagochtend 20 januari rond half vijf werd geprobeerd de nachtportier van hotel Europa aan de 2e C. Huygenstraat te overvallen. Er werd aangebeld. Toen de portier de deur opendeed werd hem gevraagd of er nog een kamer vrij was. Dit was het geval waarop de bezoeker een maat riep. Beide bezoekers volgden de portier naar de balie waar een van hen hem met een vuurwapen bedreigde. De portier kreeg een duw, waardoor hij viel en gewond raakte. Hij schreeuwde het uit. Daarop renden de overvallers het hotel uit. Van de verdachten zijn video-opnamen gemaakt.

Verdachten overval

Herkent u de daders, bel met: (020) 559 2700.

Lichaam gevonden Ronde Hoep-West
Op 7 november 2004 werd in het water van de Ronde Hoep-West, naar later bleek, het lichaam gevonden van de 33-jarige Ninoslav Rankovic, geboren in Belgrado.

Ninoslav Rankovic

Het onderzoeksteam zoekt meer informatie over deze man en over zijn auto die een tijdlang verdwenen was, maar die op 29 januari werd teruggevonden in Zuidoost.

Volkswagen Lupo

Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat Rankovic tussen half juli en 8 oktober 2004 op Ibiza is geweest. Op 10 oktober zou hij weer in Nederland zijn gearriveerd.

Het onderzoeksteam heeft de volgende vragen:

*Wie heeft in de periode van half juli tot 8 oktober 2004 Nino Rankovic op Ibiza gezien? Waar is hij geweest, met wie ging hij om, waar hield hij zich mee bezig?

*Wie heeft de Volkswagen Lupo op Ibiza gezien, waar, wie maakte er gebruik van?

*Wie heeft Nino Rankovic tussen 8 oktober en 7 november 2004 in Nederland of elders in Europa gezien, waar is hij geweest en met welke personen ging hij om?

*Wie heeft de Volkswagen Lupo tussen 8 oktober 2004 en 29 januari 2005 in Nederland of elders in Europa gezien? Heeft iemand gezien waar deze auto heeft gestaan, wie er gebruik van heeft gemaakt of er alleen maar in heeft gezeten?

Heeft u antwoord op deze vragen of andere informatie over deze zaak bel: (020) 559 2480.

(c) Politie Amsterdam-Amstelland