Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 22 Februari 2005

*FLIRT verslaat RAY en SIDEWAYS in openingsweekend*

FLIRT, de anti-relatie komedie van Corrino Films en Foreign Media Group, was dit weekend de beste nieuwe binnenkomer in de Nederlandse Film Top 20. De film versloeg met zijn box office totaal van 95.851 Euro de voor diverse Oscars genomineerde films RAY en SIDEWAYS. Dit bedrag aan box office is overigens de helft van het bedrag waarvoor de film werd gemaakt. FLIRT kwam op bijzondere wijze tot stand, waarbij cast en crew voor een winstaandeel meewerkten aan de film.

Om FLIRT extra onder de aandacht te brengen, organiseerde producent Corrino Films afgelopen week diverse Flirt Feesten in zeven steden door geheel Nederland. Met onder anderen hoofdrolspeler Egbert Jan Weeber als DJ konden de feesten rekenen op massale belangstelling van het uitgaanspubliek. Ook op het internet trok FLIRT de nodige aandacht. De officiële website van de film (www.flirtdefilm.nl) had de afgelopen twee weken meer dan 3,7 miljoen hits.

FLIRT werd afgelopen week tevens vertoond op de European Film Market tijdens het filmfestival van Berlijn. Diverse distributeurs uit de Verenigde Staten, Europa en zelfs Rusland toonden grote interesse in de film. Ook zijn er gesprekken gaande met producenten uit België, Frankrijk en de Verenigde Staten over de remake-rechten van FLIRT.

www.ThePublicityCompany.com t: 020 612 7000, e: trix@publicy.nl

---- --