Politie Noord-Holland-Noord

Extra berichten van woensdag 23 februari 2005

Alkmaar 23-02-2005 - 16.15 uur

Tenminste 15 inbraken opgelost

Heerhugowaard, 23 februari 2005.

De politie heeft vanmorgen een 18-jarige man, zonder vaste woon- en verblijfplaats aangehouden op verdenking van een serie inbraken. Afgelopen vrijdag werd in relatie met deze zaak ook al een 18-jarige Heerhugowaarder aangehouden. De beide mannen worden verdacht van het inbraken in 4 woningen, 8 bedrijven, 3 scholen en van een beroving, allen in Heerhugowaard en Langedijk.

De recherche van Heerhugowaard kwam vorige week donderdag de eerste verdachte op het spoor nadat hij had ingebroken in een kapsalon in Heerhugowaard. Deze werd vrijdag aangehouden. Vervolgens bleek uit verhoor en technisch onderzoek de rol van de tweede verdachte en het verband met de overige zaken.

Aangehouden man verdacht van tientallen auto-inbraken in Huiswaard

Alkmaar, woensdag 23 februari 2005.

De politie heeft op 30 januari een 37-jarige man uit Alkmaar aangehouden die wordt verdacht van het plegen van tientallen auto-inbraken in en rondom de wijk Huiswaard. Dit blijkt uit onderzoek dat is opgestart nadat een bewoner van de wijk de man op 27 januari betrapte op het stelen van zijn radio uit de auto. De verdachte kon ontkomen, maar aan de hand van het signalement wist de politie om welke persoon het moest gaan.

Deze man is een bekende van de politie, een veelpleger. De man kon op 30 januari worden aangehouden op de Kwakelkade. Uit onderzoek is nu gebleken dat de man wordt verdacht van tientallen auto-inbraken in en rondom Huiswaard in de periode van begin janu aritot30januari.Daar is in deze periode een golf van auto-inbraken geweest, 48 in totaal. Sinds 30 januari is er aangifte opgenomen van één auto-inbraak in dit gebied. Het onderzoek wordt voortgezet. De man zit nog vast.