Gemeente Haarlem


23 februari 2005
sector Publieksdienst

051/2005
Gemeente Haarlem, het college van Burgemeester en Wedhouders

Persbericht


Van mei tot en met december 2005
Protestantse Kerk in Spaarndam mogelijk nieuwe trouwlocatie

Het college van B&W heeft besloten de gemeenteraad voor te stellen de oude Protestantse Kerk aan het Kerkplein in Spaarndam als trouwlocatie op te nemen in het huidige aanbod.
Wanneer de gemeenteraad hiermee akkoord gaat dan kunnen - in de proefperiode van mei tot met december 2005- op deze nieuwe trouwlocatie huwelijken en partnerschapsregistraties voltrokken worden.

Het sfeervolle kerkje, waar ooit de beroemde Haarlemmer Frans Hals in het huwelijk is getreden, het fotogenieke, pittoreske dorpscentrum van Spaarndam en omgeving maken deze locatie tot een aantrekkelijke aanvulling op het huidige aanbod van trouwlocaties. De Protestantse Gemeente heeft een stichting opgericht die tot doel heeft de kerk voor de gemeenschap beschikbaar te stellen. De stichting zal zich inzetten om in de toekomst huwelijksarrangementen in Spaarndam aan te kunnen bieden.

De periode van 1 mei tot en met 31 december 2005 wordt gebruikt als een proefperiode, waarna per januari 2006 bij positieve evaluatie de locatie definitief kan worden toegevoegd aan het aanbod van trouwlocaties. Komend najaar is, in verband met het bestrijden van de bonte knaagkever, de Gravenzaal niet beschikbaar als trouwlocatie. De Protestantse Kerk is een goed alternatief voor het sluiten van huwelijken en partnerschapsregistraties.

De leges voor een huwelijk in de Protestantse Kerk is op een doordeweekse dag E 462,-- en in het weekend E 518,--. Huwelijken en partnerschapsregistraties kunnen van maandag tot en met zaterdag tussen 12.00 en 18.00 uur op deze locatie plaatsvinden.

Daphne Sijmonsbergen, communicatieadviseur
023-5114209
023-5115171
dsijmonsbergen@haarlem.nl

---- --