Unidek


---

UNIDEK ziet innovatiebeleid bekroond

Maandag 21 februari heeft het ArboDakconcept, een gezamenlijke ontwikkeling van Unidek en Vaculux, de Nederlandse Bouwprijs 2005 gewonnen. ArboDak is een concept dat is ontwikkeld om de veiligheid van mensen die werk op het dak verrichten te vergroten. De basis van het systeem is de ArboDakBand welke samen met verplaatsbare adapters fabrieksmatig op het daksysteem wordt aangebracht. Een complete productlijn veiligheidsmaterieel, de ArboDak-Clickons, completeert het concept. Zo zal een klimset, valbeveiliging, ladderbevestiging, werk- en loopbordes beschikbaar komen. Vaculux zal de marketing en distributie van het ArboDakconcept voor haar rekening nemen, terwijl Unidek de ArboDakBand in de toekomst op haar constructieve bouwelementen kan aanbrengen.

Unidek ziet de toekenning van de Nederlandse Bouwprijs als erkenning van het innovatieve beleid dat is ingezet. In korte tijd heeft Unidek twee andere belangrijke innovaties gepresenteerd. In oktober is zeer succesvol een nieuw programma voor het platte dak geïntroduceerd onder de naam Unidek Walker, Runner en Marathon. Deze producten vergemakkelijken de keuze voor een plat dakelement aanzienlijk.

Op de Bouwbeurs zelf presenteerde Unidek een nieuw element voor het hellende dak, de Unidek Condor. Dit krachtige, constructieve element maakt overspanningen mogelijk van maar liefst 6 meter, waardoor gordingloos bouwen nu tot de mogelijkheden behoort. Een aantrekkelijk vooruitzicht voor architecten.

In de nabije toekomst zijn nog meer innovaties van Unidek te verwachten. Door een intensieve samenwerking met partners in de bouwwereld en technische universiteiten, alsmede een luisterend oor voor alle wensen van de markt, heeft Unidek een innovatiestrategie ontwikkeld die de bouwwereld nog menigmaal zal verrassen.

Foto bouwprijs 2005

Voor meer persinformatie kunt u contact opnemen met: Unidek B.V.
Noud Smits,
Scheiweg 26, Postbus 101, 5420 AC Gemert
Telefoon: 0492 - 378111, Fax: 0492 - 378384
E-mail: jklinkhamer@unidek.nl

Up

---

Mooi, slim en beresterk

De UNIDEK CONDOR

Centraal op de Utrechtse Bouwbeurs staat het jongste resultaat van de nieuwe marktbenadering van Unidek. De Unidek Condor is de eerste van een nieuwe generatie elementen voor het hellende dak. De ontstaansgeschiedenis van deze innovatie is uniek. De Condor kwam tot stand in nauw overleg met architecten, constructeurs, dakdekkers en wetenschappelijke instellingen, waaronder de TU Delft en de TU Eindhoven. Het resultaat is een element waarin al hun wensen en eisen zijn verwerkt voor zover dat bij de huidige stand van de techniek mogelijk is. De Condor is na de introductie van het Walker/Runner/Marathon assortiment het tweede voorbeeld van het nieuwe Unidek-denken over bouwen. Nog nooit waren zoveel voordelen verenigd in één dakelement.

De ideale bouw
Wat het eerst in het oog springt, zijn de constructieve eigenschappen van de Unidek Condor. Door de combinatie van een doorontwikkelde sandwichtechniek met een hoge belastbaarheid en een verhoudingsgewijs licht gewicht zijn overspanningen van 6 meter mogelijk. Over die hele afstand kan er gordingloos worden gebouwd. Dat verhoogt de snelheid van het bouwproces en levert in korte tijd een enorme routine op. De Condor is verreweg het dunste element in zijn klasse. Elk element is zodanig afgewerkt dat het de bouwer zo min mogelijk verwerkingstijd en zo veel mogelijk gemak oplevert. Aan de binnenzijde is de Condor wit afgewerkt, wat te vergelijken is met professioneel schilderwerk. Wit heeft een optimale lichtreflectie waardoor de eindgebruiker flink bespaart op zijn energierekening. De buitenzijde van de Condor is voorzien van een ruitmotief. Hierdoor zijn de elementen sneller en strakker op maat te maken en eenvoudiger te monteren. Zo wordt het hele bouwproces beter beheersbaar.

Isolatie en kapconstructie in één
De Unidek Condor heeft uitstekende thermische- en geluidsisolerende eigenschappen. De Rc-waarde ligt in elke uitvoering ruim boven de eisen van het bouwbesluit. Maar het revolutionaire is, dat de Unidek Condor ook kan worden uitgevoerd als zelfdragend daksysteem. In dat geval heeft bouwen automatisch hoogwaardige isolatie als gevolg. Dat geeft architecten een ongekende ontwerpvrijheid en alle ruimte om zich qua vormgeving te onderscheiden zonder dat het direct in de papieren gaat lopen. Voor de bouwer ontstaat een extra voordeel. De bouwsnelheid loopt nog verder op. Met minimale menskracht kunnen vele daken op één dag worden geplaatst.

Reikwijdte voor de gebruiker
De voordelen voor de eindgebruiker blijven niet beperkt tot besparingen op schilderwerk en energie. Doordat er gordingloos wordt gebouwd, blijft er meer ruimte over om in te wonen en te werken. Dat betekent meer comfort en meer bewegingsvrijheid.

Just-in-time en uit voorraad leverbaar
Door een intensieve samenwerking met uw bouwmaterialenhandelaar zijn wij gezamenlijk in staat de Condor direct uit voorraad te leveren in alle standaardformaten en just-in-time direct op de bouwplaats. De elementen worden geleverd met OSB randhout, ruitmotief, afdekprofielen en bevestigingsmiddelen.

Het levende bewijs
Voor de introductie van het nieuwe concept hebben we een vrouw in de arm genomen die net zo mooi, slim en beresterk is als de Unidek Condor. Heidi Andersson uit Zweden is 24 jaar, weegt 63 kilo en is vijfvoudig Wereldkampioene armworstelen. Op de bouwbeurs zal zij bewijzen dat er bij optimale verhoudingen en de juiste spankracht niet veel massa nodig is om tot ongeëvenaarde prestaties te komen.

De ideale bouw

* Grotere overspanningen

* Grotere ontwerpvrijheid

* Sneller constructief bouwen

* Geen afwerking nodig

* Betere isolatie

* Meer binnenruimte

* Het dunste element in zijn klasse

* Just-in-time en uit voorraad leverbaar

Nog nooit waren zoveel voordelen verenigd in één dakelement

Unidek Condor

Voor meer persinformatie kunt u contact opnemen met: Unidek B.V.
Jan Klinkhamer, hoofd communicatie,
Scheiweg 26, Postbus 101, 5420 AC Gemert
Telefoon: 0492 - 378111, Fax: 0492 - 378384
E-mail: jklinkhamer@unidek.nl

Up