Gemeente Groningen


woensdag 23 februari:
Impuls wijkvernieuwing Korrewegwijk en De Hoogte

De wijkvernieuwing in Korrewegwijk en De Hoogte krijgt een extra impuls. Gemeente en woningcorporaties In en De Huismeesters presenteren het nieuwe sociaal wijkvernieuwingsplan eind februari aan de bewoners. Onder het motto mooi blijven wonen worden de woonomgeving en de woningvoorraad verder verbeterd. Ook investeren de partijen in de economische en sociale infrastructuur van de wijk.

Investeringen in de economische en sociale infrastructuur moeten de veerkracht van de Korrewegwijk en De Hoogte versterken, zodat het er mooi wonen blijft. Meer voorzieningen voor kinderen en jongeren is één van de speerpunten. Zo krijgt de Vensterschool Koorenspoor dit jaar nog een nieuw gezicht met nieuwe klaslokalen, een kinderopvangcentrum en een nieuwe peuterspeelzaal aan de Molukkenstraat. Speciale aandacht is er voor de opvang van bewoners in een kwetsbare positie door bijvoorbeeld sociale of psychiatrische problemen. Inzet is het creëren van een veilige woonomgeving en het stimuleren van zelfredzaamheid van bewoners. Concrete maatregelen in de economische sfeer zijn bijvoorbeeld een face-lift van de zone Bedumerweg, als entree naar de stad en de impuls die het Floresplein krijgt. De bedoeling is het winkelaanbod daar uit te breiden met een discount-supermarkt.

Door de woningen en de woonomgeving verder aan te pakken moet het gebied ook op termijn een aantrekkelijke stadswijk blijven. Uitgangspunt daarbij is dat de huidige bewoners er goed kunnen blijven wonen. Dat betekent dat lagere inkomensgroepen en starters op de woningmarkt er terecht kunnen. Maar er komt ook ruimte voor sociale stijgers in de wijk. Zij kunnen straks binnen hun eigen wijk een ruimere en betere woning vinden. Verder zullen midden-inkomens met een voorkeur voor dit typisch stedelijke woonmilieu er aan hun trekken kunnen komen.

De nieuwbouw van woningen aan het Oosterhamriktracé en de herstructurering van woningen aan de West-Indische kade en de Nieuw-Indische buurt zijn een greep uit de maatregelen om de woningvoorraad verder aan te pakken. Voor verbetering van het onderhoud en beheer van de woonomgeving stellen gemeente en corporaties budget beschikbaar.

Meer informatie over de plannen is beschikbaar op maandag 28 februari
a.s. De gemeente en de corporaties De Huismeesters en In presenteren dan het sociaal wijkvernieuwingsplan aan bewoners tijdens een inloopmarkt in de Karre (Floresplein 19). Tussen 15.30 en 20.30 uur kunnen belangstellenden daar terecht. Ook is het mogelijk in gesprek te gaan met de verantwoordelijk wethouders en corporatiedirecteuren. De wethouders José van Schie en Willem Smink en de corporatiedirecteuren Yvonne Geerdink en Peter Hillenga zitten daarvoor van 19.30 tot 20.30 uur aan de stamtoafel.