Gemeente Dordrecht


P E R S B E R I C H T

Dordrecht, 24 januari 2005

Nieuwe datum voor Johan de Wittlezing

De Stichting Dordtse Academie heeft een nieuwe datum vastgesteld voor de Johan de Wittlezing die in oktober 2004 moest worden uitgesteld vanwege ziekte van één van de inleiders. De nieuwe datum voor de Johan de Wittlezing met Tweede Kamer fractievoorzitters Van Aartsen en Bos is woensdag 23 februari 2005.

De lezing vindt plaats in de Augustijnenkerk in Dordrecht en begint om 20.15 uur. De heren Jozias van Aartsen en Wouter Bos houden een lezing met als thema "De democratie van de toekomst". De sprekers gaan in op de vraag òf en welke rol traditionele politieke partijen en ideologieën in de toekomst spelen. Na de lezing debatteren de sprekers onder leiding van Victor Deconinck.

Iedereen die zich eerder heeft aangemeld als toehoorder, heeft onlangs opnieuw een uitnodiging ontvangen. Uiteraard wordt ook ruime bekendheid gegeven aan de nieuwe datum voor mensen die zich nog niet hadden ingeschreven, maar die wel van plan waren om deze vrij toegankelijke bijeenkomst bij te wonen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij de secretaris van de Dordtse Academie, de heer R. Leentvaar, telefoon 078 - 614 37 48.

De Stichting Dordtse Academie wil met de Johan de Wittlezingen, die al ruim tien jaar worden georganiseerd, een bijdrage leveren aan het debat over culturele, politieke en bestuurlijke problemen. De lezingen worden gegeven in de Augustijnenkerk, die deel uitmaakt van het Hofcomplex: de plaats waar in 1572 de Eerste Vrije Statenvergadering werd gehouden. Dordrecht is de 'Stad van Staat en Taal' bij uitstek.

N.B.