BUREAU PETER SCHUITEN
http://www.schuiten.nl

Persuitnodiging kunstbeurs Art Rotterdam

Staatssecretaris Medy van der Laan opent 6e editie Art Rotterdam. Woensdag 23 februari om 19.30 uur opent staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap mr. Medy van der Laan de zesde editie van de internationale kunstbeurs Art Rotterdam. Van 24 februari t/m 28 februari verandert de Cruise Terminal Rotterdam in een internationaal podium voor beeldende kunst. De 74 deelnemende galeries uit tien verschillende landen tonen de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van actuele en hedendaagse kunst. De deelnemers werden geselecteerd om hun gedurfde programmering, mentaliteit en drang naar vernieuwing.

AVL op de Art Rotterdam
Atelier van Lieshout staat dit jaar centraal op Art Rotterdam. Tijdens de opening zal Joep van Lieshout het eerste door een Nederlander ontworpen illycaffè espressokopje overhandigen aan mr. Medy van der Laan. Op donderdag 24 februari om 16.00 houdt Joep van Lieshout de NRC/ Art Rotterdam lezing. Verder is er een speciale presentatie van Atelier van Lieshout in de VIP lounge op de beurs.

Winnares Shell Young Art Award
De Shell Young Art Award 2004 is in december 2004 uitgereikt aan Wipke Iwersen (Berlijn, 1971).
Met zelf ontworpen zeekaarten, een fascinerende windzoeker en een onbemande boot 'die daar naar toe gaat waar de wind vandaan komt' schept Wipke Iwersen haar eigen wereldbeeld. Een belangrijk onderdeel van haar werk is een zeewaardige boot die getoond gaat worden op de Art Rotterdam. Naar verwachting zal de boot binnen afzienbare tijd haar maiden trip gaan maken.

Damien Hirst in het miniatuurmuseum
Tijdens de Art Rotterdam zullen er een aantal topstukken uit het Reflex miniatuurmuseum worden getoond waaronder een origineel werk van Damien Hirst met de afmeting 10 x 5 x 5 cm. Het Reflex miniatuurmuseum staat in de Guiness book of records als kleinste museum ter wereld. Inmiddels bestaat de collectie uit ongeveer 1700 miniatuur kunstwerken van meer dan 700 kunstenaars.

Showroom Mama
Showroom Mama presenteert een gigantische interactieve hond van Freek Wieringa en nieuw werk van de Japanner Masahiro Fukayama. Fukayama toont een 'body armour' die de drager transformeert in een fantastische hond. Ook zal er voor het eerst in Nederland werk worden getoond van Katie Grinnan. Dit groot Amerikaanse talent was eerder te zien in de laatste Whitney Biënnale in New York.