Provincie Groningen

Tweede bijeenkomst Ondernemende Staten
15 februari 2005

Onderwerp: Wat is de inzet van toekomstig ruimtelijk economisch beleid?

Op woensdagavond 23 februari a.s. vindt vanaf 19.00 uur de tweede Groninger bijeenkomst van Ondernemende Staten plaats bij Aldel in Farmsum. De centrale vraag van deze bijeenkomst luidt: Wat is de inzet van toekomstig ruimtelijk economisch beleid? Tijdens de bijeenkomst wordt van gedachten gewisseld over de wat de inzet van toekomstig ruimtelijk beleid is, op basis van het rapport 'Strategische agenda voor Noord-Nederland 2007-2013'. Over drie thema's uit dit rapport zal in deelsessies intensief worden gesproken: innovatie & kenniseconomie, concurrerend vestigingsklimaat in stedelijk gebied en .

Het project Ondernemende Staten heeft als doel de kloof (de cultuurverschillen) tussen politici en ondernemers te overbruggen door de contacten te intensiveren. Circa 30 Groningse Statenleden zijn gekoppeld aan een Groningse onderneming, deze koppels zijn uitgenodigd voor deze vervolgbijeenkomst. De ervaring tot nu toe leert dat de koppeling van ondernemers en Statenleden positieve resultaten oplevert.

De 'Strategische agenda voor Noord-Nederland 2007-2013' is op 12 januari voor advies aan het Algemeen Bestuur van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland voorgelegd. Op 26 januari is de Agenda besproken in de gezamenlijke Statenvergadering van Groningen, Fryslân en Drenthe. VNO-NCW Noord zal mede haar reactie op de Agenda bepalen aan de hand van de discussies die deze avond worden gevoerd. Begin dit jaar gaan het Noorden en het Rijk in gesprek om nadere invulling te geven aan de gemaakte afspraken over het toekomstige beleid voor Noord-Nederland.