ARINSO

ARINSO neemt HR outsourcing activiteiten Capgemini over

Persbericht 23 februari 2005

ARINSO neemt HR outsourcing activiteiten Capgemini Nederland over

ARINSO breidt aandeel HR business proces outsourcing (HR BPO) uit door overname activiteiten Capgemini Nederland

Rotterdam, 23 februari 2005 - ARINSO Nederland B.V. neemt de HR en Payroll Outsourcing activiteiten over van Capgemini Nederland. De overname betreft een strategische keuze voor beide bedrijven. Voor HR dienstverlener ARINSO is HR Business Proces Outsourcing een sterk expanderende kernactiviteit. Capgemini Nederland heeft besloten zich te focussen op BPO van financiële en inkoopprocessen.

Andy Verstelle, Managing Director van ARINSO: 'Deze overname past uitstekend in onze groeistrategie. Meer en meer organisaties concentreren zich op hun kernactiviteiten en besteden hun HR en payroll activiteiten uit aan een gespecialiseerde HR partner. Op zich logisch als je beziet dat deze activiteiten steeds complexer worden. De administratieve lastendruk neemt nog steeds toe. Outsourcing van HR processen biedt dan een oplossing. Het scheelt kosten en verbetert de HR dienstverlening.'

Gedreven door efficiëntievoordelen en optimalisatie van dienstverlening besluiten steeds meer organisaties hun Human Resource en payroll uit te besteden aan servicepartners. ARINSO beschikt over (inter)nationale ervaring met het begeleiden en uitvoeren van HR outsourcingstrajecten. In een recent IDC rapport werd ARINSO gekenschetst als 'belangrijke speler met leadership potential in HR Business Process Outsourcing' (IDC, 2004).

Over ARINSO
ARINSO Nederland B.V. is onderdeel van ARINSO International (Euronext Brussel: ARIN), een wereldwijde HR Services partner die innovatieve HR services en IT-oplossingen levert aan middelgrote en grote (inter)nationale werkgevers. ARINSO streeft naar HR Excellence door Strategisch Advies, Outsourcing Services en Technology Integration Services. Bij ARINSO International werken ruim 1.750 medewerkers in 22 landen, waarvan circa 270 in Nederland. In 2003 is de geconsolideerde netto omzet gegroeid tot ruim 130 miljoen Euro. Voor 2004 mikt het concern op een netto omzet van 150 miljoen Euro. ARINSO is gespecialiseerd in het ondersteunen van haar klanten bij het vormgeven en exploiteren van hun HR-beleid en -operatie alsmede het realiseren van innovatieve ICT toepassingen en HR Shared Services.


---------------------- EINDE PERSBERICHT ---------------------