ABVAKABO FNV

CAO'S - Eindelijk een CAO Sociale Werkvoorziening

ABVAKABO FNV en de andere bonden hebben woensdagochtend 23 februari met werkgever VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) een CAO-akkoord gesloten. 'Vanaf 17 juni hebben duizenden werknemers actie gevoerd voor een redelijke CAO. Het ontbreken van een CAO zorgde voor enorm veel onrust op de werkvloer. Nu krijgen de ruim 90.000 werknemers eindelijk een nette CAO. Die hebben ze verdient', aldus sectorbestuurder Janke Smit.

De looptijd van deze nieuwe CAO Sociale Werkvoorziening is van 1 juli 2004 tot 1 januari 2006. In deze nieuwe CAO blijft de seniorenregeling volledig gehandhaafd. De geplande werknemerspremieverhoging voor pensioenen komt te vervallen en de eigen bijdrage voor woon-werk-verkeer gaat omlaag. Daarnaast wordt in het eerste ziektejaar 100% loon doorbetaald en in het tweede 70%. Tot slot is voor 2005 een structurele loonsverhoging van 0,5% besloten, die ingaat in de eerste maand na accordering van de CAO.

ABVAKABO FNV had al in de eerste maanden van 2004 samen met de andere bonden ingezet op een sobere CAO zonder salarisverhoging. Smit: 'Op alle punten van inzet hebben we resultaat bereikt. We hebben ook een aantal inkomensverbeteringen gerealiseerd.' Uiteindelijk is de looptijd van de CAO op het laatste moment met een half jaar verlengd, waardoor er voor de tweede helft van 2005 toch loonruimte ontstond. Conform het Beursplein-akkoord is die loonruimte benut.

Donderdag 24 ferbruari buigen de kaderleden van ABVAKABO FNV zich over het bereikte akkoord en daarna de leden. 'Ik hoop dat mijn leden net zo tevreden zijn met deze CAO als ik. Met de huidige economische situatie wisten we van tevoren dat het nooit een mooi akkoord kon worden. Gelukkig hebben de werknemers hun rug rechtgehouden, want met deze CAO kunnen ze zeker thuiskomen.', concludeert Janke Smit.


---


-

Voor meer informatie over de CAO Sociale Werkvoorziening, kijk op www.abvakabo.nl of neem contact op met:

Ubbo Dijk voorlichter 079-3536162 / 06-20956821

ABVAKABO FNV is de grootste vakbond in de publieke sector. De ruim 360.000 leden werken in de zorg- en welzijnssector, de (geprivatiseerde) overheid, de onderwijs- en onderzoekssector en bij de sociale werkvoorziening of in het kader van de gesubsidieerde arbeid.

23 feb 05 07:31