HOGESCHOOL INHOLLAND

Centrum voor techniek en economie in Delft en Rotterdam

Persbericht

22 februari 2005

Band Rotterdam [- Delft versterkt met expertisecentrum Technologie en Business

Provincie Zuid-Holland verstrekt Hogeschool INHOLLAND 172.350 Euro subsidie

DELFT - De vestigingen van Hogeschool INHOLLAND in Rotterdam en Delft hebben van de provincie Zuid Holland een subsidie verkregen voor de oprichting van een expertisecentrum 'business & technologie'. Dit op te richten expertisecentrum wil het vestigingsklimaat stimuleren voor bedrijven in de technologische en zakelijke sector. Het expertisecentrum zal door middel van onderwijs en onderzoek de innovatie in het gebied Delft - Rotterdam ondersteunen.

Door de combinatie van technologie (INHOLLAND Delft) en economie (INHOLLAND Rotterdam) wordt het regionale bedrijfsleven optimaal bediend in zijn verdere ontwikkeling. Het expertisecentrum kent zowel een doorverwijsfunctie evenals een publieksfunctie voor startende bedrijven en andere geïnteresseerden. Bestaande kennis uit het onderwijs en onderzoeksveld wordt zo laagdrempelig toegankelijk voor het bedrijfsleven in Zuid-Holland. Daarnaast worden de mogelijkheden onderzocht of liggende patenten kunnen worden omgezet in concrete business en direct werkgelegenheid. Hogeschool INHOLLAND hoopt door de oprichting van het expertisecentrum de relatie tussen onderwijs en bedrijfsleven te verbeteren en te intensiveren.

Het expertisecentrum start na ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst tussen meerdere partijen. Hogeschool INHOLLAND zal hiervoor uit haar bestaande netwerk kunnen putten en kijkt ook daarbuiten naar mogelijke partners. De startperiode van het expertisecentrum eindigt op 31 december 2006. Het is de bedoeling dat het daarna een zichzelf bekostigde organisatie is. Zuid-Holland wil de 'kennisprovincie van Nederland' worden en investeert hier ook fors in. De provincie Zuid-Holland stimuleert de bundeling van krachten tussen onderwijs, onderzoek, ondernemerschap en overheid. Dit streven is geheel in lijn met de missie van Hogeschool INHOLLAND.

einde persbericht

Noot voor de pers:
Voor meer informatie kunt u bellen met: René Bastiaans, woordvoerder Hogeschool INHOLLAND Delft, 06 - 5237 5758. E-mail: Rene.Bastiaans@INHOLLAND.nl en Donatello Piras, woordvoerder Hogeschool INHOLLAND Rotterdam, 06 - 5498 0998. E-mail: Donatello.Piras@INHOLLAND.nl

23 feb 05 08:00