Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Gouda/Vught, 23 februari 2005

Winkelcentrum verworven van Rodamco Europe

AM Vastgoed gaat Marktveldpassage in Vught herontwikkelen

AM Vastgoed BV heeft het winkelcentrum Marktveldpassage in het centrum van Vught verworven van Rodamco Europe NV en doorgeplaatst bij een particuliere beleggingsmaatschappij. AM is voornemens het winkelcentrum in samenwerking met overige belanghebbenden te herontwikkelen tot een nog aantrekkelijker winkelgebied.

De Marktveldpassage is verworven voor 12,4 miljoen. Het winkelcentrum omvat circa 4.750 m² winkelruimte en heeft onder meer Albert Heijn, Hema, Etos en Zeeman TextielSupers als huurders. Op de eerste verdieping bevindt zich 400 m² kantoorruimte. De particuliere beleggingsmaatschappij Rutten Hilferink BV heeft het centrum als belegging gekocht. Zij heeft tevens de acht bovenliggende huurwoningen verworven van derden. Deze transactie is begeleid door Basis Bedrijfshuisvesting BV uit Leiden.

AM Vastgoed zal het komende jaar in samenwerking met de gemeente Vught, de huidige huurders en Rutten Hilferink onderzoeken hoe het bestaande winkelcentrum kan worden herontwikkeld en een kwaliteitsimpuls kan ondergaan. De verwerving van de Marktveldpassage geeft uitvoering aan de strategie van AM Vastgoed om haar ontwikkelingsfilosofie ook toe te passen bij de (her)ontwikkeling van centrumgebieden en winkelcentra in middelgrote en kleinere plaatsen in Nederland. Deze locaties bieden veelal uitstekende mogelijkheden om ruimtelijke kwaliteit toe te voegen.

Profiel AM
AM Vastgoed maakt deel uit van AM NV (voorheen Amstelland MDC), dat op Europese schaal actief is in de gebiedsgerichte ontwikkeling van stedelijke centra, winkelcentra, woonwijken en kantoren(parken). De beursgenoteerde onderneming (Euronext, Amsterdam), met een omzet van 1,1 miljard en een nettoresultaat van 75 miljoen in 2003, heeft een vooraanstaande positie in vastgoedontwikkeling in Europa. AM heeft projecten in voorbereiding en in uitvoering in Nederland, Frankrijk, België, Duitsland, Groot-Brittannië , Spanje, Portugal, Italië, Tsjechië, Hongarije, Polen en Turkije. Deze zijn toegesneden op de leefstijlen van de consument en respecteren en versterken de lokale cultuur.
De projecten van AM hebben wereldwijd erkenning verworven met prestigieuze internationale prijzen (MIPIM, ICSC en ULI) voor onder meer de Kalvertoren en kantoor

Forum (Amsterdam), het Beursplein (Rotterdam), het Statenplein (Dordrecht), Regenboog Park (Tilburg), Armazens do Chiado (Lissabon) en Almada Forum (Lissabon).

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht