Eemland zuid, 09.15 uur

Utrecht 23-02-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Snelheidscontrole

AMERSFOORT De politie heeft op dinsdag 22 februari van 20.30 uur tot 22.30 op de Amsterdamseweg, het Neptunusplein en de Noordewierweg met een lasergun een snelheidscontrole gehouden. Achttien bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 50 km/u en werden bekeurd. De bestuurder met de meeste haast reed 91 km/u.

Gestolen

AMERSFOORT Op dinsdag 22 februari viel een verdachte bij een fietscontrole door de mand.

Rond 19.30 uur werd op het Smallepad een fietser gecontroleerd omdat zijn verlichting niet werkte. Het viel de politiemensen daarbij op dat de fietser, een 33-jarige Amersfoorter en bekende van de politie, op een wel erg nieuwe fiets reed en dat die was voorzien van ptt-fietstassen. Bij de controle troffen zij tevens inbrekersgereedschap in de tassen van de fiets aan. Daarop werd de verdachte aangehouden op verdenking van heling dan wel diefstal van de fiets en voor het bij zich hebben van inbrekersgereedschappen.

Bij controle in het politiebureau bleek de fiets inderdaad van diefstal afkomstig. De tweewieler bleek op zaterdag 19 februari in Amersfoort te zijn gestolen. De verdachte is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.

Aanrijding

AMERSFOORT Op dinsdag 22 februari vond een aanrijding tussen twee autos plaats.

Rond 20.05 uur reed een 83-jarige automobilist uit Baarn vanaf de Abraham Kuiperstraat linksaf de Brachman Wuytierslaan op. Daarbij verleende zij geen voorrang aan een voor haar van rechts komende 23-jarige automobiliste uit Amersfoort, met een aanrijding tot gevolg.

De 23-jarige automobiliste is met nekklachten en pijn in haar hand per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht. Beide autos moesten worden weggesleept.

Brom- / snorfietscontrole en verkeerscontrole

AMERSFOORT De politie heeft op dinsdag 22 februari van 14.00 uur tot 20.00 uur op de Leusderweg en de Van Asch van Wijckstraat een brom- / snorfietscontrole en verkeerscontrole gehouden.

Door motoragenten werden de te controleren voertuigen naar de controleplaatsen geleid. Vierenzestig brom- en snorfietsen werden aan een kritische controle onderworpen. Daarbij werden 33 bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor: teveel vermogen (13), teveel geluid (3), ondeugdelijke remmen (2), geen helm op (5) en bromfietscertificaat niet kunnen tonen (3).

Bij de algemene verkeerscontrole werden 40 bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor rijden zonder gordel, defecte verlichting en niet handenvrij bellen.

Duur toiletbezoek

LEUSDEN Op dinsdag 22 februari bleek een hoogbejaarde bewoonster een geldbedrag armer na het bezoek van twee meisjes.

Rond 18.00 uur werd door twee meisjes op het Geertruidishof aangebeld bij de woning van een 93-jarige vrouw. Zij deed open en de meisjes gaven aan dat zij graag van de toilet gebruik wilden maken. De hoogbejaarde vrouw liet het tweetal binnen en liet hen gebruik maken van het toilet, waarna zij de woning verlieten.

De Amersfoortse vertrouwde het nadien toch niet en controleerde haar woning. Daarbij zag zij dat een geldbedrag uit haar woning was gestolen.

Signalementen:


1) Blank meisje, ± 16 jaar, ± 1.60 meter, gezet postuur en zij had blond lang haar;


2) Blank meisje van ± 18 jaar, ± 1.70 meter, slank postuur en donker half lang haar.

Getuigen die de verdachten op of in de omgeving van het Geertruidishof hebben gezien of die menen hen te (her-)kennen, worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.