Digitale Gemeente Houten

Dependance de Heemlanden naar de Kruisboog

woensdag 23 februari 2005 - Bron: redactie SDGH

De tijdelijke dependance van het college de Heemlanden wordt gevestigd op sportpark de Kruisboog, tegenover de nieuw te bouwen sporthal. Dit werd dinsdag jl. bekend gemaakt door de wethouder van onderwijs T.Strien.

De gemeente Houten was al langer op zoek naar een locatie waar noodlokalen voor de Heemlanden konden komen. De Heemlanden zou aanvankelijk in het nieuwe Cultuurcluster in het centrum van Houten ruimte krijgen. Vertraging van de spoorverdubbeling door Houten-centrum zorgt er echter voor dat ook de bouw van het Cultuurcluster langer op zich laat wachten.

De eerste keuze van de gemeente, het kantorengebouw de Suite in de wijk Leebrug, leidde tot felle protesten van wijkbewoners. Zij vreesden overlast en waardedaling van woningen en dreigden met juridische procedures. College de Heemlanden was bang hierdoor niet voor het nieuwe schooljaar 2005-2006 onderdak te zijn en vroeg de gemeente naar andere locaties te kijken.

De protesterende bewoners van Leebrug droegen zelf twee alternatieve locaties voor aan de gemeente, de Weteringhoek en de Kruisboog. Uiteindelijk heeft de gemeente gekozen voor sportpark de Kruisboog. De verwachting is dat de noodlokalen rond de zomer in gebruik worden genomen.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2005 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).