Ministerie van Algemene Zaken

RIJKSVOORLICHTINGSDIENST

Persbericht
21 februari 2005

MINISTER-PRESIDENT GEEFT GASTCOLLEGE EN IS AANWEZIG BIJ START TASKFORCE INNOVATIE REGIO UTRECHT

Minister-president mr. dr. J.P. Balkenende is woensdag 23 februari aanwezig bij de start van de Taskforce Innovatie Regio Utrecht. Daarnaast brengt de minister-president een bezoek aan het Utrechts Medisch Centrum (UMC) en de Universiteitsbibliotheek in het kader van zijn voorzitterschap van het Innovatieplatform.

Op de afdeling Medische Technologie van het UMC woont de minister-president een presentatie bij van neurochirurg prof. dr. C.A.F. Tulleken. De neurochirurg toont zijn vinding waarmee bypasses kunnen worden aangebracht in de hersenen.
Vervolgens wordt in de Universiteitsbibliotheek een presentatie gegeven over Utrecht als Design Regio. De minister-president maakt hier kennis met Utrechtse productdesigners, webontwerpers en grafische vormgevers. Een onderdeel van deze presentatie is het eConsult systeem dat is ontstaan op basis van een innovatieve samenwerking en recent werd aangeboden aan het UMC. eConsult is een beproefd systeem om consulten tussen patiënten en artsen en tussen artsen onderling via Internet beveiligd mogelijk te maken.

Het bezoek wordt afgesloten met een gastcollege van de minister-president aan studenten van de Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht met als onderwerp: "Innovatie tussen kennis & ondernemerschap".

Het convenant Taskforce Innovatie Regio Utrecht wordt aan de minister- president aangeboden.

Met de start van de Taskforce Innovatie Regio Utrecht wordt de Uithof Science Park Utrecht, ontmoetingsplaats tussen bedrijven en kenniscentra.