2e persbericht van woensdag 23 februari 2005

Eindhoven 23-02-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Weer twee aanhoudingen door Bovenregionale Recherche

Woensdag heeft de Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland een 16-jarige en een 20-jarige Eindhovenaar aangehouden. De twee worden verdacht van het plegen van tientallen woninginbraken. Vorige week werden reeds acht mannen en een vrouw in deze zaak aangehouden (zie extra persbericht van maandag 14 februari 2005).

Eindhoven: Verkeerscontroles

Woensdagochtend tussen 9.30 en 10.50 uur heeft de politie op de Vestdijk en de Wal verkeerscontroles gehouden. Op de Vestdijk werden 22 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van autogordels, 5 bekeuringen voor het door rood licht rijden en 6 bekeuringen voor andere strafbare feiten zoals rijden op de busbaan en verlopen APK-keuring. Op de Wal werden 27 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van autogordels, 4 bekeuringen voor niet hands-free bellen en 2 bekeuringen voor het rijden over de busbaan. Een 46-jarige man uit Veldhoven werd op de Bilderdijklaan aangehouden omdat hij na drie keer vorderen zijn rijbewijs niet wilde tonen en verzet pleegde tegen zijn aanhouding. Hij is overgebracht naar het bureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Roodlichtcontrole

Woensdagochtend tussen 10.00 uur en 11.00 uur heeft de politie een roodlichtcontrole gehouden op de Hurksestraat. Er werden 17 verkeersdeelnemers bekeurd voor het niet stoppen voor het rode verkeerslicht.

Bakel: Snelheidscontroles

* Op de Gemertseweg is woensdagochtend tussen 9.25 uur en 10.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 283 gecontroleerde voertuigen reden er 41 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 78 km/u. De toegestane snelheid is 50 km/u.

* Bij een snelheidscontrole op de Auerschootseweg zijn woensdag tussen 11.10 uur en 12.30 uur 42 bekeuringen uitgeschreven. Er werden 472 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid was 88 km/u, de toegestane snelheid is 50 km/u.

Handel: Autogordelcontrole

Op de Onze Lieve Vrouwestraat is woensdag tussen 10.15 en 11.30 uur een gordelcontrole gehouden. Er werden 15 bekeuringen uitgeschreven.

Eindhoven: Effe Chillen op Christiaan Huygenscollege

Het nieuwe bromfietsproject Effe Chillen draait vanaf donderdag 24 februari een week lang op het Christiaan Huygenscollege aan de Strausslaan. Het project richt zich op scholieren tussen de 15 en 19 jaar met als boodschap dat roekeloos bromfietsrijden niet zonder gevaar is. Het project is een initiatief van Politie Brabant Zuid-Oost, het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) en het Provinciaal Orgaan Verkeersveiligheid (POV).

Effe Chillen maakt gebruik van een mix van interessante componenten, zoals een lespakket voor de docent, een website (www.effechillen.nl) en videomateriaal. Het beeldmateriaal bestaat uit diverse clips die een confronterende inhoud hebben.

Kijkbox

Een belangrijk onderdeel van het bromfietsproject is een kijkbox voorzien van kijkgleuven. De box wordt zonder vooraankondiging een week lang in het VMBO-gebouw geplaatst. Nieuwsgierigen kunnen via de kijkgaten getuige zijn van de confronterende videoclips en dat zal onderling zeker tot discussies leiden. In diezelfde week wordt er klassikaal aandacht besteed aan het veilig bromfietsrijden.