Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (23/02)

OOSTERHOUT NB, 23 februari 2005

Politie onderzoekt ernstige mishandeling

WAALWIJK: Een 16-jarige jongen uit Kaatsheuvel is op woensdagmiddag 23 februari ernstig mishandeld. Het voorval gebeurde om 13.00 uur bij het busstation op het Vredesplein. Dat gebeurde toen het slachtoffer als laatste uit de buurtbus uit Wijk en Aalburg stapte. In de bus zat een aantal medescholieren van het slachtoffer. De twee daders stonden vermoedelijk al te wachten bij de bushalte. Het duo is na het geweld weggerend in de richting van de Engelsestraat. De politie was drie minuten na de melding ter plaatse. Het slachtoffer was toen al onderweg naar het ziekenhuis. Wel troffen de agenten enkele getuigen van de mishandeling aan. Nadat de namen van de getuigen waren genoteerd, gingen de agenten meteen naar het slachtoffer in het ziekenhuis. Daar bleek dat hij waarschijnlijk met een staaf in zijn gezicht was geslagen. Dit wordt overigens door de getuigen bevestigd. Hij heeft daarbij vermoedelijk een gebroken neus en een lichte hersenschudding opgelopen. Het slachtoffer zelf kan zich weinig van het voorval herinneren. Over de toedracht van de mishandeling is nog niets bekend. De zaak is op dit moment nog volop in onderzoek.

Benzinedieven aangehouden na uitzending Bureau Brabant

WIJK EN AALBURG: Met de aanhouding van twee 19-jarige mannen heeft de Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten te Breda dinsdag 22 februari 2005 twaalf diefstallen bij benzinestations opgelost. De mannen hebben bekend en zijn in verzekering gesteld. Deze inwoners van Wijk en Aalburg tankten zonder te betalen bij benzinestations langs de autosnelweg in Oosterhout, Drunen, Sprang-Capelle en Werkendam. Om de herkenning te bemoeilijken voorzagen zij de autos van ontvreemde kentekenplaten. Op deze wijze tankten zij in totaal voor een bedrag van ongeveer 1500,- De politie kwam de mannen op het spoor door duidelijke videobeelden van de bewakingscameras van de benzinestations, die ondermeer zijn getoond in het regionale opsporingsprogramma Bureau Brabant. De aanhouding van een derde verdachte wordt niet uitgesloten.
Bureau Brabant is een televisie opsporingsprogramma voor de provincie Noord-Brabant. De politiekorpsen Brabant Zuid-Oost, Midden en West-Brabant en Brabant-Noord maken dit programma in samenwerking met het Openbaar Ministerie en Omroep Brabant. Bureau Brabant is elke dinsdagavond om 18.45 uur te zien op Omroep Brabant Televisie.

Winkeldievegge op heterdaad betrapt

DONGEN: Een 45-jarige Dongense werd op woensdagochtend 23 februari op heterdaad betrapt op winkeldiefstal. Dat gebeurde rond 10.00 uur bij een winkelfiliaal aan de Hoge Ham. De vrouw had boodschappen gedaan en de boodschappen uit haar karretje normaal afgerekend. Bij het verlaten van de winkel pakte ze een DVD-recorder ( 399,-) mee, die ze van tevoren had klaargezet bij de toegangspoortjes van de winkel. De bedrijfsleider arresteerde de vrouw en droeg haar over aan de politie. Bij het verhoor bekende de vrouw het delict. Er is proces-verbaal tegen haar opgemaakt en de DVD-recorder is door de politie teruggegeven aan de bedrijfsleider van de winkel.

Rijverbod voor dronken man

OOSTERHOUT: Bewoners van de Spaandonk belden op dinsdagavond 22 februari de politie omdat er bij hun in de straat een man in zijn auto lag te slapen. Agenten troffen de beschonken man aan in een personenauto. Het ging om een 46-jarige man uit Geertruidenberg. De man kreeg een rijverbod opgelegd van 8 uren. Dit om te voorkomen dat hij zou gaan rijden. Een proces-verbaal was niet mogelijk omdat de politieagenten de man niet daadwerkelijk onder invloed hadden zien rijden. De politie kan in voorkomende gevallen een zogenaamde aanstaltenmaker op voorhand al een rijverbod geven. De agenten zagen verder dat zijn auto verse schade had. De man kon geen duidelijke verklaring geven voor deze schade. De politie heeft daarom fotos van deze schade gemaakt. Onderzocht wordt of er recent verkeersongevallen zijn geweest, waarmee deze schade overeenkomt.

Politie controleert snelheid op verzoek van omwonenden

DONGEN: Naar aanleiding van klachten van buurtbewoners hield de politie in Dongen een snelheidscontrole op de Lage Ham. Ook stond de radarauto op de Mgr. Nolenslaan omdat die locatie nog steeds dienst doet als omleidingroute. De resultaten zien er als volgt uit:

Locatie controle: Lage Ham in Dongen (maximumsnelheid 50 km/u) Tijdstip controle: van 14.50 uur tot 17.20 uur
Aantal passanten: 398
Aantal overtredingen: 40
Hoogste snelheid: 84 km/u

Locatie controle: Mgr. Nolenslaan in Dongen (maximumsnelheid 50 km/u) Tijdstip controle: van 12.30 uur tot 14.30 uur
Aantal passanten: 713
Aantal overtredingen: 56
Hoogste snelheid: 77 km/u

Hond gaat er vandoor na aanrijding

GEERTRUIDENBERG: De politie van Geertruidenberg is op zoek naar de eigenaar van een zwarte hond. Deze hond is op dinsdagavond 22 februari rond 23.00 uur aangereden door een 20-jarige automobilist uit Geertruidenberg. De man reed over de Stationsweg komende vanuit de richting van Raamsdonksveer. Ter hoogte van het Plantsoen rende een grote zwarte hond plotseling de weg op. De hond werd geraakt en rolde daarbij over het wegdek. Even later stond de hond weer op en rende weg via de trapjes naar de Zuidwal. De auto raakte beschadigd door de aanrijding. Om die reden wil de politie graag in contact komen met de eigenaar van de hond. De politie is bereikbaar via 0900-8844.

Aanhouding van gezochte man

OOSTERHOUT: Bij verkeerscontrole is een 23-jarige Tilburger gearresteerd door de politie. De verkeerscontrole vond plaats om 14.00 uur op het Paterserf. Een van de gecontroleerde automobilisten bleek gesignaleerd te staan. De man had nog een geldboete van 2.082,84 openstaan, eventueel te vervangen door 40 dagen hechtenis. De politie heeft de man ingesloten en aan Justitie overgedragen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer