Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 23 februari 2005

Politie grijpt jeugdige vandalen in de kraag

STEENBERGEN: Woensdagochtend 23 februari gooide baldadige schooljeugd vanuit een brandgang een ei tegen de achtergevel van een woning in de Stadshillen. Gelukkig viel de schade mee, maar het gaf wel een hoop smurrie. De 76-jarige bewoner bedacht zich niet en ging achter de jongens aan. Eén van hen wist hij in de kraag te grijpen, maar uiteindelijk liet hij de jongen, die protesteerde dat hij naar school moest, weer los. Hij schakelde echter de politie in, die de man op hun beurt begeleidde naar de school. Daar wist de man twee jongens te identificeren. Ze zijn aangehouden en hebben hun aandeel bekend. Zij zullen zich bij bureau Halt voor hun gedrag moeten verantwoorden.

Vreemdelingenpolitie pakt autopoets-branche aan

BERGEN OP ZOOM/ROOSENDAAL: Woensdag hebben medewerkers van de Vreemdelingenpolitie en de Arbeidsinspectie een bezoek gebracht aan een zevental poetsbedrijven. Dit onderzoek werd ingesteld naar aanleiding van algemene bekendheid over illegaal tewerkgestelde vreemdelingen in deze branche.
Bij twee bedrijven op het industrieterrein aan de Borchwerf te Roosendaal zijn in totaal zes personen staande gehouden. Vier Bulgaren in de leeftijd van 22 tot 46 jaar waren niet in het bezit van een tewerkstellingsvergunning. Voor twee van hen was de vrije termijn van drie maanden verstreken. Zij verblijven derhalve niet langer rechtmatig in Nederland. Voor de andere twee, die nog geen drie maanden in Nederland verbleven, hield de vrije termijn overigens ook direct op, omdat het voor ingezetenen van niet-EU-landen niet is toegestaan om zonder vergunning in die drie maanden te werken. Een Poolse werknemer was niet in het bezit van een
tewerkstellingsvergunning en werd staande gehouden in verband met een onderzoek naar zijn grensoverschrijdingdocument.
Een Turkse werknemer, die zich niet gelijk kon identificeren, had geen rechtmatig verblijf in het Schengengebied en verrichtte eveneens werkzaamheden zonder in het bezit te zijn van een
tewerkstellingsvergunning.
Vijf van de zes vreemdelingen zijn in vreemdelingenbewaring gesteld om uitgezet te gaan worden naar hun vaderland; de Pool, die inwoner is van een EU-land, werd door de politie heengezonden. Drie van hen waren overigens geen onbekende voor de Vreemdelingenpolitie en waren in voorgaande jaren al eens eerder uitgezet. Bij een volgend aantreffen kan hen overigens de status van ongewenst vreemdeling worden gegeven. Tegen drie werkgevers, de twee bovengenoemde én een bedrijf op een terrein in Bergen op Zoom, wordt door de Arbeidsinspectie een boeterapport opgemaakt. Zij hadden medewerkers in dienst, voor wie zij geen tewerkstellingsvergunning konden overleggen.

Politie ruimt hennepkwekerij

BERGEN OP ZOOM: Woensdagmorgen heeft de politie in een loods aan De Linie een hennepkwekerij met 352 oogstrijpe planten aangetroffen. De kwekerij bevond zich in een zeecontainer, die in de loods stond. Tijdens de ruimingactiviteiten heeft de politie de vermoedelijke eigenaar niet in de loods of in zijn woning aangetroffen. Hij zal later worden gehoord door politiemensen van het speciale drugsoverlastbestrijdingsteam Courage. Medewerkers van Essent hebben een onderzoek ingesteld naar de elektriciteitsvoorziening om te kunnen beoordelen of deze buiten de meter om werd verkregen.

Bromfietser (17) licht gewond bij verkeersongeval

BERGEN OP ZOOM: Een 17-jarige bromfietser uit Scherpenisse is woensdagmorgen kort voor 7.00 uur gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval. De jongeman reed over de Tholenseweg en had, door onbekende oorzaak, zijn bromfiets niet geheel onder controle. Hij reed hierop tegen een bushaltepaal. De jongen liep verwondingen aan zijn knie op; zijn voertuig raakte aan de voorzijde beschadigd.

Politie houdt dronken automobilist zonder rijbewijs aan

BERGEN OP ZOOM: In de nacht van dinsdag op woensdag hielden politiemensen omstreeks 4.00 uur op de Heiningen een automobilist staande. Uit onderzoek bleek dat de 27-jarige man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs en bovendien te veel gedronken te hebben (455 ug/l). Omdat het reeds de derde keer was dat de man door de politie werd aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs, is de auto van de verdachte door de politie in beslag genomen.

Agressieve scooterrijder bedreigt voetganger

BERGEN OP ZOOM: Dinsdagmiddag rond 17.00 uur werd een 37-jarige Bergenaar bedreigd door een scooterrijder. De man liep in het voetgangersgebied van de Sint Josephstraat, toen hij met hoge snelheid werd gepasseerd door een scooter. De voetganger maakte in woord en gebaar duidelijk dit gedrag af te keuren. De jonge scooterrijder keerde vervolgens zijn voertuig en kwam verhaal halen bij de voetganger. Hij zette zijn agressieve taalgebruik kracht bij door een mes tevoorschijn te halen. De voetganger heeft vervolgens eieren voor zijn geld gekozen en is weggelopen. De scooterrijder reed vervolgens weg in de richting van de Stationstraat. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de identiteit van de dader.

Woninginbraak

RUCPHEN: Dinsdagmiddag werd er ingebroken in een woning aan de Schijfse Vaartkant. De dader had al via verscheidene deuren en ramen aan de achterzijde van de woning getracht toegang te verkrijgen, toen uiteindelijk een keukenraam de krachtinspanningen niet kon weerstaan. De woning werd geheel doorzocht. Uiteindelijk is een fotokoffer met inhoud ontvreemd. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld en collegas van de technische recherche verzocht een sporenonderzoek in te stellen.

Diefstal auto

ROOSENDAAL: Dinsdagavond tussen 18.15 uur en 22.30 uur werd er vanaf de Hoogstraat een Volkswagen Golf gestolen. De eigenares van de auto had haar voertuig daar geparkeerd om lessen te gaan volgen bij een daar gelegen school. Toen zij na de lestijd bij de parkeerplaats kwam, zag zij dat de auto verdwenen was. Ze merkte bovendien dat haar autosleutels vanuit haar jaszak waren gestolen. De Volkswagen is groen van kleur en voorzien van het kenteken 60-DG-TJ. De politie heeft het voertuig internationaal als gestolen laten registreren.

Auteur: Manon Ostendorf