Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda (23/09)

BREDA, 23 februari 2005

Scholier 16 aangehouden voor bedreigen met vuurwapen

BREDA- De politie heeft vanmiddag om 12.30 uur een 16 jarige jongen aangehouden, die gisteravond twee mede scholieren had bedreigd met een luchtdruk vuistvuurwapen, dat de uiterlijke kenmerken had van een echt wapen. Volgens de 16 jarige wordt hij al langer gepest en uitgescholden.

Gisteravond was hij rond 22.00 uur twee van de jongens, die hem hadden gepest, in de Veemarktstraat in Breda tegen gekomen. Hij was er naartoe gelopen en had met het wapen, dat hij tijdelijk van een vriend had geleend, uit zijn jaszak gehaald en zijn twee medescholieren ermee bedreigd. De politie vond het wapen thuis bij de jongen op zijn slaapkamer. Tegen de 16 jarige wordt proces-verbaal opgemaakt. Tevens onderzoekt de politie wat de aard van de pesterijen zijn, die aanleiding waren voor het gedrag van de 16 jarige.

Ruim 500 siervogels gestolen uit volière

BREDA- Bij een dierspeciaalzaak in de wijk het Ginneken in Breda zijn afgelopen weekend 505 siervogels gestolen. De daders hebben de vogels uit de volières gehaald, die achter de dierwinkel ligt. Het gaat om 39 verschillende soorten met een totale waarde van rond de 5000 euro.

Man met mes bedreigt verkoopster

BREDA- Gistermiddag rond 17.00 uur heeft een blanke man met een mes een personeelslid van een winkel in de Reigerstraat bedreigd met een mes. De man eiste geld van de verkoopster. Toen hij enkele bankbiljetten had gekregen ging hij er op zijn oud model bromfiets vandoor. Van de dader ontbreekt elk spoor.

Politie vindt hennepkwekerij na inbraak

BREDA- De politie stuitte vanmorgen op een hennepkwekerij in een woning in de wijk Kesteren toen ze bij een openstaande deur waren geroepen van een woning. De bewoner bleek niet thuis, maar in de woning stonden 350 hennepplanten te staan. De eigenaar is nog spoorloos.

Aantreffen illegalen in vrachtauto

MOERDIJK- Op dinsdag 22 februari zag een chauffeur van een Poolse vrachtauto tijdens het lossen van goederen op het industrieterrein Moerdijk twee personen uit de laadruimte springen. Deze mensen werden aangehouden door het personeel van het bedrijf en werd de politie gewaarschuwd. Uit een voorlopig onderzoek bleek het te gaan om twee mensen uit Afganistan. Deze mannen waren vermoedelijk in Calais in het laadruim geklommen om naar Engeland te gaan, maar helaas de Poolse vrachtauto was juist van Engeland gekomen op weg naar Nederland. De twee mannen zijn overgedragen aan de Vreemdelingendienst.

Aantreffen vreemdeling met valse papieren

MOERDIJK- Op dinsdag 22 februari werd door een controle van de Sociale recherche een 21 jarige man bij een bedrijf op het industrieterrein Moerdijk aangetroffen, die in het bezit was van een vals Franse paspoort. Nadat tegen hem proces-verbaal was opgemaakt, is deze man overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie voor verdere afhandeling.

Diefstal uit auto

ZEVENBERGEN- Gisteren is bij de politie aangifte gedaan van inbraak in een personenauto, die stond geparkeerd aan de Melisblok te Zevenbergen. Men was de auto binnen gekomen door het forceren van het slot met vermoedelijk een schroevendraaier. Uit de auto werden diverse sportmaterialen en een auto-cd radio gestolen alles ter waarde van ongeveer 850 Euro.

Aanrijding met doorrijding

ZEVENBERGEN- Gisteren is aangifte gedaan van aanrijding met doorrijding. Een bestuurder had zijn auto onbeschadigd geparkeerd aan de Zuidhaven te Zevenbergen. De auto was toen nog niet beschadigd. Toen de bestuurder omstreeks 16.00 uur bij zijn auto kwam, zag hij dat de gehele linker zijde was beschadigd en er een grote kras over liep. Deze kras is vermoedelijk ontstaan door een andere auto, maar deze heeft geen bericht achter gelaten. De benadeelde heeft ongeveer duizend Euro schade.

Auteur: Rien van Kuik