Politie Midden- en West Brabant

Benzinedieven aangehouden na uitzending Bureau Brabant

WIJK EN AALBURG, 23 februari 2005

Benzinedieven aangehouden na uitzending Bureau Brabant

WIJK EN AALBURG: Met de aanhouding van twee 19-jarige mannen heeft de Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten te Breda dinsdag 22 februari 2005 twaalf diefstallen bij benzinestations opgelost. De mannen hebben bekend en zijn in verzekering gesteld.

Deze inwoners van Wijk en Aalburg tankten zonder te betalen bij benzinestations langs de autosnelweg in Oosterhout, Drunen, Sprang-Capelle en Werkendam. Om de herkenning te bemoeilijken voorzagen zij de autos van ontvreemde kentekenplaten. Op deze wijze tankten zij in totaal voor een bedrag van ongeveer 1500,- De politie kwam de mannen op het spoor door duidelijke videobeelden van de bewakingscameras van de benzinestations, die ondermeer zijn getoond in het regionale opsporingsprogramma Bureau Brabant. De aanhouding van een derde verdachte wordt niet uitgesloten.

Bureau Brabant is een televisie opsporingsprogramma voor de provincie Noord-Brabant. De politiekorpsen Brabant Zuid-Oost, Midden en West-Brabant en Brabant-Noord maken dit programma in samenwerking met het Openbaar Ministerie en Omroep Brabant. Bureau Brabant is elke dinsdagavond om 18.45 uur te zien op Omroep Brabant Televisie.

Auteur: Jeroen Steenmeijer