Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting


Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting

Gedegen training in het kader van de herkeuring zeer naar tevredenheid

23-02-2005
Op zaterdag 19 februari 2005 vond in Baarn een training plaats die de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS) speciaal organiseerde voor CF-patiënten die opnieuw gekeurd zullen worden in het kader van de WAO-, WAZ- of de Wajong-uitkering. De training werd bijgewoond door elf deelnemers en werd aan het einde van de dag door hen zelf als zeer gedegen werd gekenschetst.

Tijdens het ochtendgedeelte kwam met name de technische kant van de herkeuring aan de orde. Jannie Komduur van het Breed Platform Verzekerden en werk (BPV) besteedde daar veel aandacht aan. De deelnemers kregen ruimschoots gelegenheid vragen te stellen.

In de middag was het communicatieadviseur Lisette Bastiaansen van bureau Bosch & Bastiaansen die de deelnemers door middel van praktische oefeningen handvatten en aanwijzingen gaf voor een goede voorbereiding en, met behulp van communicatietechnieken, voor het voeren van het gesprek tijdens de keuring.

Na afloop krijgen de deelnemers veel schriftelijk informatiemateriaal mee naar huis. Via www.ncfs.nl/training is een deel daarvan in te zien voor hen die de training niet konden bijwonen.

Later zal in het CF-Nieuws en op deze website een uitgebreider verslag volgen.

© NCFS, Dr. A. Schweitzerweg 3, 3744 MG Baarn telefoon 035 - 64 79 257, fax 035 - 64 79 489, e-mail info@ncfs.nl