SGP


SGP wil wettelijk verbod op growshops

Datum publicatie: 23-02-2005
Auteur: mr. C.G. van der Staaij

Dweilen met de kraan open, dat is het. Jaarlijks worden honderden hennepkwekerijen opgerold. Tegelijkertijd telt Nederland inmiddels 325 winkels, zogenaamde growshops, die alle spullen aanleveren voor grootschalige hennepteelt. Ongeveer drie keer zoveel als zes jaar geleden. In feite is er sprake van legale verkoop van apparatuur die uitsluitend wordt ingezet voor illegale doeleinden. De SGP wil hier zo snel mogelijk een einde aan maken.

Je mag in Nederland vier wietplantjes in huis hebben. Toch richten veel growshop-eigenaren zich overduidelijk op de grote verkoop en leveren daarbij de service om zelf kwekerijen bij de klant thuis op te zetten. Vanmiddag zal het SGP-kamerlid Van der Staaij tijdens een overleg over drugsbeleid met minister Donner een wettelijk verbod op growshops bepleiten. Als dat niet mogelijk blijkt, moeten er andere mogelijkheden worden gezocht om deze growshops strafrechtelijk aan te pakken.

Nadere informatie: C.G. van der Staaij, Tweede Kamerlid SGP, telefoon: 06 â 1830 5908 D.J.H. van Dijk, medewerker SGP-fractie, telefoon: 070 â 318 2838

>>> Bijdrage Algemeen Overleg 'Drugs'

Zie het origineel