InBev

Persbericht

Brussel, 23 februari 2005

InBev kondigt haar voornemen aan om haar informatietechnologie-infrastructuur uit te besteden

Uit een grondig onderzoek van diverse bedrijfscases voor modellen van zowel interne als externe sourcing is gebleken dat externe sourcing de beste combinatie biedt van kostenefficiëntie, technische prestaties, kansen voor werknemers en flexibiliteit voor toekomstige groei. Bijgevolg bevestigt InBev haar voornemen om haar IT-infrastructuur wereldwijd uit te besteden.

Dit voornemen om de IT-infrastructuur uit te besteden treft 270 InBev-werknemers in 25 landen wereldwijd.

In overeenstemming met de toepasbare wetgeving in de betrokken landen zullen de vereiste onderhandelingen worden gevoerd met de sociale partners.

Vandaag voert InBev over de transfer van de diensten onderhandelingen met leveranciers die zij heeft geselecteerd. Bij deze onderhandelingen probeert InBev te verzekeren dat zoveel mogelijk werknemers de kans krijgen hun loopbaan voort te zetten in de organisatie van de betrokken leveranciers. Na het afronden van deze onderhandelingen en het daarmee verbonden overleg zal InBev meer gedetailleerde informatie verstrekken over de potentiële impact op onze werknemers. Het spreekt vanzelf dat gelijk welke impact afhankelijk zal zijn van de lokale wettelijke vereisten.

Na het vereiste overleg en de onderhandelingen met haar partners zal het InBev-management zijn definitieve beslissing nemen en tegelijk ook de verwachte financiële gevolgen bekendmaken.

Over InBev
InBev is een beursgenoteerd bedrijf (Euronext: INB) met hoofdzetel in Leuven, België. Het bedrijf, waarvan de oorsprong teruggaat tot 1366, is vandaag de grootste brouwer ter wereld in volume. De strategie van InBev bestaat erin haar lokale platformen te versterken door belangrijke posities uit te bouwen in de belangrijkste biermarkten ter wereld. Dit wordt gerealiseerd door interne groei, maximale efficiëntie, gerichte overnames en door de consument op de eerste plaats te zetten. InBev heeft een portfolio van meer dan 200 merken, waaronder Stella Artois®, Brahma®, Beck's®, Leffe®, Hoegaarden®, Staropramen® en Bass®. InBev stelt ongeveer 77.000 mensen te werk en heeft activiteiten in meer dan 30 landen in Amerika, Europa en Azië. In 2003 realiseerde InBev een netto-omzet van meer dan E9,3 miljard (2003 pro forma). Bezoek voor meer informatie onze website www.InBev.com.

Contact information
Marianne Amssoms Patrick Verelst
Corporate Media Relations Director VP Investor Relations Tel: +32-16-27-67-11 Tel: +32-16-27-65-41
Fax:+32-16-50-67-11 Fax:+32-16-50-65-41
E-mail: marianne.amssoms@inbev.com E-mail: patrick.verelst@inbev.com


-----------------------


---- --