Nieuw-Vlaamse Alliantie


VLD en SP.A-Spirit wentelen zich in hun eigen miserie (23/02/05)

De N-VA stelt vast dat VLD en SP.A-Spirit zich vandaag in de Kamercommissie hebben moeten wentelen in de miserie die ze over zichzelf hebben afgeroepen door het stilleggen van de behandeling van de wetsvoorstellen over de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde. Stilzwijgend hebben ze het nietszeggend verslag van minister Reynders over de biechtstoelgesprekken moeten aanhoren om vervolgens over te gaan tot het filibusteren tegen hun eigen wetsvoorstel! Nadat ze eerst zeer uitgebreid commentaar hadden gegeven bij de totaal overbodige synoptische tabel, werd het echt pijnlijk toen ze ook nog eens moesten instemmen met het organiseren van hoorzittingen om de grondwettelijkheid van de voorstellen te evalueren. Dit is immers totaal absurd. De wetsvoorstellen werden reeds overgemaakt aan de grootste specialist ter zake: de Raad van State. Opnieuw specialisten aan het woord laten is puur tijdverlies.

De N-VA blijft trouw aan haar eerder ingenomen standpunt: in de eerste helft van maart moet de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde in de Kamercommissie worden goedgekeurd, een timing die ondertussen door de ministers Reynders en Vande Lanotte werd overgenomen.

Inhoudelijk verandert er voor de N-VA niets. Een oplossing is alleen maar mogelijk indien niet in tegenspraak met het Vlaams regeerakkoord. Iedere oplossing die daar buiten ligt, is onaanvaardbaar.

Auteur:
Patrick De Groote, kamerlid N-VA
Bart De Wever, voorzitter N-VA

Meer informatie:
Contactpersoon: Piet De Bruyn, woordvoerder
Telefoon: 02 219 49 30
Fax: 02 217 35 10
E-post: piet.debruyn@n-va.be
Url: www.n-va.be