Gemeente Borger-Odoorn


23-02-2005
STIMULERINGSPREMIES DODO TOEGEKEND IN BORGER-ODOORN

Het DoDo-project heeft in de gemeente Borger-Odoorn stimuleringspremies toegekend aan de ondernemers 'Royal Goedewaagen' en 'Dierenartsenpraktijk Oost-Drenthe'. Naast de 5.000,- premie van DoDo die beide bedrijven krijgen, stelt de ICT-partner van het bedrijf consultancy/programmeurs uren ter beschikking ter waarde van 5.000,-. Ondernemer 'Waardeel Trainingen en cursussen' krijgt de Rabobankprijs van

2.500,-.

Projectvoorstel en DoDo-roadshow
Vier ondernemers uit de gemeente Borger-Odoorn hebben een projectvoorstel ingediend om in aanmerking te komen voor een ICT-stimuleringspremie van DoDo (Digitale ontwikkeling Drentse ondernemers). Dit hebben ze gedaan naar aanleiding van de DoDo-roadshow die in oktober 2004 in Borger gehouden is.

Nieuw verkoopkanaal
Royal Goedewaagen wil internet gaan gebruiken als verkoopkanaal voor particulieren en 'wederverkopers'. Daarnaast moet internet ter stimulering en ondersteuning van exportactiviteiten gaan dienen. Rovecom ICT bv uit Hoogeveen is de ICT-partner van Royal Goedewaagen die haar gaat begeleiden in dit project.

Efficiënte communicatie
Dierenartsenpraktijk Oost-Drenthe wil de communicatie naar de klanten efficiënter laten verlopen en verbeteren. De dierenartsenpraktijk gaat internet gebruiken om de klant meer informatie over geneesmiddelen en patiënteninformatie te verstrekken. Daarnaast wil zij via internet diergeneesmiddelen verkopen. De dierenartsenpraktijk heeft het projectvoorstel samen met Wija Koers Relatiemarketing uit Hoogersmilde ingediend.

Concurrentiekracht en potentie
De beoordelingscommissie heeft voor deze projecten gekozen omdat ze bijdragen aan de concurrentiekracht en potentie voor de komende jaren biedt. Royal Goedewaagen creëert daarnaast een extra omzetkanaal, ook voor buiten de regio. De dierenartspraktijk speelt goed in op de ontwikkeling dat postorderbedrijven vanaf 2005 diergeneesmiddelen mogen verkopen.

Beoordelingscriteria
De ingediende projecten werden beoordeeld op bijdrage aan efficiëntie, het nut van de toepassing, de potentie voor het bedrijf en toepasbaarheid in de komende jaren. Uiteraard wordt ook gekeken naar de bijdrage van het project aan de concurrentiekracht.

E-learning
Daarnaast heeft Rabobank Borger-Klenckeland een prijs van 2.500,- beschikbaar gesteld voor een ondernemer uit de gemeente Borger-Odoorn die samen met een ICT-bedrijf een goed projectvoorstel in zou dienen. De keuze is gevallen op 'Waardeel Trainingen en cursussen'. Waardeel wil groeien door het volledig automatiseren van een 'cursus inschrijfproces', inclusief de promotie via internet en het ontwikkelen van onderwijsmethodieken voor onderwijs op afstand via het internet, het zogeheten E-learning. Het ICT-bedrijf dat Waardeel gaat begeleiden in dit traject is Vivens Groep Nederland BV uit Joure.

DoDo ICT-hulp
DoDo is in het leven geroepen om hulp te bieden aan ondernemers die meer en beter gebruik willen maken van de mogelijkheden van ICT. In het kort biedt DoDo vier pijlers waar de ondernemer gebruik van kan maken:

- de gratis te bezoeken DoDo roadshow die in elke gemeente in Drenthe gehouden wordt;

- de kans op een investeringspremie van maximaal 12.000;
- kortlopende stageplekken voor ICT oplossingen
- DoDo locatie bij de ondernemer in de buurt.

Samenwerking
Het project is opgezet door de Kamer van Koophandel Drenthe, samen met MKB Noord, VNO NCW Noord, Syntens en de Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij (NOM). De Drentse gemeenten ondersteunden dit initiatief.