Politie Zeeland


---


O-1085-2005 Auto's opengebroken

Tussen dinsdag 12.00 en woensdag 07.00 uur werden in de Huygensstraat in Sint Annaland twee personenauto's opengebroken.
Uit beide auto's werd de geluidsapparatuur weggenomen.


W-1086-2005 Gestolen schilderij teruggevonden

In een woning in de Jacob van Campenstraat in Vlissingen is woensdag omstreeks 01.00 uur het schilderij teruggevonden dat tussen zaterdag 12 en maandag 14 februari van een gevel van een pand in de Kerkstraat in Vlissingen werd gestolen.
Het schilderij met een afbeelding van een skater is een van de 25 schilderijen die in het kader van de 'Kunstroute' op diverse locaties in het centrum van Vlissingen hangen.
De politie was in de woning in de Jacob van Campenstraat in verband met diverse meldingen van geluidsoverlast. In het pand troffen zij het schilderij aan. De bewoner, een 33-jarige Vlissingen is aangehouden. De man werd na verhoor, met een dagvaarding op zak, weer in vrijheid gesteld


Z-1087-2005 Brommobiel beschadigd

In de Acaciastraat in Vogelwaarde werd in de nacht van dinsdag op woensdag de motorkap van een brommobiel beschadigd.
Het schadebedrag is onbekend.


O-1088-2005 Brand in Oosterland

Woensdag omstreeks 16.30 uur sloeg de vlam in een frituurpan in de keuken van een woning in de Korenbloemstraat in Oosterland.
Door de brandweer werd de brand geblust; in de woning ontstond rookschade.


Z-1089-2005 Brand in Hulst

Woensdag omstreeks 11.55 uur ontstond brand in de keuken van een woning in de Liniestraat in Hulst.
De brand werd door de brandweer geblust. In de woning ontstond grote schade: de keuken en de trap naar de bovenverdieping zijn geheel uitgebrand.


W-1090-2005 Voordeurruit vernield

In haar woning in de Verkuil Quakkelaarstraat in Vlissingen werd woensdag om 17.15 uur een 18-jarige Vlissingse vrouw aangehouden wegens het vernielen van een voordeurruit van de buren.
Dit gebeurde na een woordenwisseling over geluidsoverlast.

O-1091-2005 Eenzijdig ongeval
Op de Bredeweg in Sirjansland vond woensdag om 15.20 uur een eenzijdig ongeval plaats.
Een 66-jarige automobilist uit de gemeente Schouwen-Duiveland reed over de Bredeweg, komende uit de richting van Oosterland. In een bocht naar links verloor hij de controle over zijn voertuig en raakte in de rechterberm. Daarna schoof hij over de weg en kwam in de linkerbermsloot tot stilstand. De man liep hoofd- en nekletsel op en is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht, waar tevens een bloedproef werd afgenomen. Zijn auto werd geheel vernield.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.