3 e persbericht van woensdag 23 februari 2005

Eindhoven 23-02-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie ruimt vier hennepkwekerijen

De politie heeft dinsdag in het stadsdeel Strijp in vier panden hennepkwekerijen aangetroffen en opgeruimd. In een woning aan de Tjalkstraat vonden politieagenten een hennepkwekerij met ruim 440 planten. In twee woningen in de Halve Maanstraat werden kwekerijen met elk 150 hennepplanten aangetroffen en in een woning aan de Professor Meyerslaan werd een kwekerij met 125 hennepplanten aangetroffen. In alle gevallen was met de elektriciteit geknoeid en in alle gevallen was er volgens het energiebedrijf sprake van een brandgevaarlijke situatie. Het energiebedrijf heeft de meters verwijderd en de betrokkenen krijgen een naheffing. De politie heeft de hennepplanten vernietigd en de benodigde materialen zijn in beslaggenomen. Tegen de bewoners wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Auto gestolen

Tussen dinsdagavond en woensdagmiddag is in de Eerste Lieven de Keylaan een witte Volkswagen Polo met het kenteken TX-TV-30 gestolen.

Eindhoven: verkeerscontrole

Woensdagavond tussen 19.00 en 20.00 uur heeft de politie een verkeerscontrole gehouden op het Fellenoordpad. Daar zijn 42 fietsers bekeurd omdat ze geen verlichting voerden. Twee fietsers kregen een bekeuring omdat ze geen identiteitsbewijs op zak hadden.

Bakel / Mariahout : Snelheidscontroles

Woensdag heeft de politie snelheidscontroles gehouden in Bakel en Mariahout. Tussen 9.30 en 10.30 uur zijn op de Gemertseweg in Bakel 41 overtreders beboet. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.De snelste reed 78 km/u.

Op de Auerschootseweg in Bakel zijn tussen 11.00 en 12.30 uur 42 overtreders op de bon gezet. De snelste reed 88 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

In Mariahout werd tussen 14.00 en 15.30 uur gecontroleerd op de Ginderdoor. Hier gingen tien bestuurders op de bon. De snelste reed 97 km/u. Ter plaatse is 80 km/u toegestaan.

Eindhoven / Veldhoven: Man met gestolen auto gepakt

Woensdagmiddag rond 16.00 uur is op de Hugo van der Goeslaan een 20-jarige Eindhovenaar aangehouden. Politieagenten zagen de man met een auto rijden die op 2 november in Veldhoven op Het Groen was gestolen. De auto is in beslaggenomen en de Eindhovenaar is overgedragen aan de recherche voor verder onderzoek.

Veldhoven: Snelheidscontrole

Op de Bossebaan in Veldhoven heeft de politie tussen 14.45 en 17.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Er zijn 121 bestuurders bekeurd. De snelste reed 77 km/u waar de maximum snelheid 50 km/u is.