Gemeente Hilversum

Vervangende huisvesting peuterspeelzaal Ons Gebouw

Voor de peuterspeelzaal die nog is gehuisvest in Ons Gebouw aan de Havenstraat is nieuwe huisvesting gevonden in de voormalige gemeenschapsruimte aan de Badhuislaan 10. De peuterspeelzaal van de Stichting SIS zocht naar vervangende huisvesting vanwege de geplande verkoop door de gemeente van het voormalig wijkcentrum Ons Gebouw.

Voorwaarde voor de alternatieve locatie van de peuterspeelzaal is dat deze zich bevindt in de omgeving van de Havenstraat en het Noordelijk Bloemenkwartier. De kinderen die de peuterspeelzaal bezoeken wonen in deze omgeving. Bovendien heeft de peuterspeelzaal in het kader van de voor- en vroegschoolse educatie een intensieve band met de Violenschool.

De vervangende huisvesting aan de Badhuislaan voldoet ruimschoots aan de minimale kwaliteitsregels voor kinderopvang. Functionele aanpassingen zijn nog nodig om de binnenruimte daadwerkelijk geschikt te maken voor de functie van peuterspeelzaal.

Burgemeester en wethouders stellen de gemeenteraad voor een krediet van EUR 80.000,-- te verstrekken voor deze inpandige aanpassing. Tevens stellen B&W voor om in totaal een aanvullende subsidie van EUR 40.000,-- te verstrekken voor de jaren 2005 tot en met 2009 om de verhoogde exploitatielasten van de peuterspeelzaal te dekken.