Ingezonden persbericht


persbericht

Woensdag 23 februari heeft het Streek-Dierentehuis Leiden Stevenshage zich ontfermd over 65 cavia's. Deze cavia's zijn afkomstig uit een huis dat ontruimd moest worden. De dieren verkeren in slechte conditie en de asieldierenarts, E. van der Wouw, heeft alle 65 slachtoffers van omstandigheden op ziekten en gebreken onderzocht. In de loop van de woensdag zijn er al drie cavia's overleden.

De cavia's die gezond zijn zoeken per direct goede tehuizen bij mensen die wél weten hoe een cavia verzorgd moet worden. De zieke dieren zullen in het asiel blijven tot ze gezond verklaard zijn en dan alsnog geplaatst worden bij echte dierenvrienden. Door de veelheid van de op te vangen dieren, de kosten van de medische verzorging en de extra huisvestingsruimte die gecreëerd moet worden in het asiel, heeft 'Stevenshage' dringend behoefte aan financiële ondersteuning om dit drama ten goede te kunnen keren. Vanaf heden is het gironummer 14650 t.n.v. Stg Dierentehuizen voor Leiden en Omstreken te Katwijk opengesteld voor bijdragen van dierenvrienden met het hart op de goede plaats, die deze ongelukkige cavia's willen helpen.

----------
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de beheerder van het asiel, Leen Gottschal. Ook interviews of t.v.-opnamen in het asiel worden door hem gecoördineerd. Hij is bereikbaar op tel.nr.: 06-5336 0116