Ingezonden persbericht


Persbericht d.d. 23 februari 2005
Tragisch ongeval in zwembad Sportiom

Vanavond omstreeks 18.15 uur heeft zich een tragisch ongeval voorgedaan in het subtropisch zwembad van Sportiom in 's-Hertogenbosch. Hierbij is een vierjarig jongetje uit Leerdam verdronken in het zwembad. Ondanks directe reanimatie door het personeel van Sportiom en later door het ambulancepersoneel, is hij na aankomst in het ziekenhuis overleden. Zowel het ambulancepersoneel als de politie hebben bevestigd dat er door het personeel van Sportiom deskundige hulp is verleend.

Kinderbad
Het vierjarig jongetje was in eerste instantie aan het spelen in het ondiepe kinderbad. Op nog onverklaarbare wijze is hij aan de aandacht van zijn familie ontsnapt en is hij buiten de omheiningen van het kinderbad geraakt. Vervolgens is hij in het diepere bassin terecht gekomen en daar in de problemen geraakt. Hij is direct opgemerkt door één van de drie toezichthouders. Deze is acuut te water gegaan om het kind te redden, terwijl andere collega's de hulpdiensten waarschuwden. Nadat het kind op de kant is gebracht, is meteen door twee medewerkers van Sportiom begonnen met de reanimatie.

Overleden in het ziekenhuis
Later is deze reanimatie overgenomen door het ambulancepersoneel. Het jongetje is overgebracht naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis in 's-Hertogenbosch. Ondanks alle professionele hulpverlening is hij daar korte tijd later overleden. De relevante procedures zijn correct uitgevoerd door het personeel van Sportiom. Zowel politie als ambulancepersoneel hebben dit bevestigd. Alle betrokken instanties zijn op de hoogte gebracht van dit ongeval. De directie van Sportiom betreurt dit tragische ongeval ten zeerste en heeft persoonlijk in het ziekenhuis de condoleances aan de nabestaanden overgebracht.