Politie Gelderland-Midden

Ede; chauffeur auto treinongeval aangehouden

Publicatiedatum: 24-02-2005

De 38-jarige man uit Rijssenhout, die door de Edese politie werd gezocht vanwege het treinongeval dat afgelopen zondag heeft plaats gevonden, is aangehouden. De man reed in Amsterdam in een gestolen personenauto. Inmiddels is hij overgedragen aan de politie in Ede. Overigens heeft de politie ook de eigenaresse van de auto aan gehouden. Zij is vandaag, na verhoor weer in vrijheid gesteld.

De Rijsenhouter heeft tegenover de politie verklaard dat hij zondagavond niet gezien heeft, dat hij een spoorbaan overstak. Toen hij eenmaal op de (overigens onbewaakte) overgang de lampen van de trein op zich af zag komen, kon hij de aanrijding al niet meer voorkomen. Van pech of het opzettelijk plaatsen van een auto op de spoorbaan is dan ook geen sprake!
Overigens reed hij in de auto van zijn vriendin, de eigenaresse de auto. Zij had de auto eerder op de avond aan hem uitgeleend. Omdat de trein tegen de voorzijde van de auto botste, kwam het voertuig niet onder de trein terecht, maar in de berm. De Rijsenhouter, die zegt alleen in de auto gezeten te hebben, kwam met de schrik vrij.

Niet gemeld
De onfortuinlijke verdachte heeft de politie laten weten dat hij ondanks het telefonische contact en de toezegging dat hij zich bij de politie zou komen melden, dit niet gedaan heeft omdat hij naar zijn beleving nog boetes moet betalen. Hij was bang dat hij dan gelijk vast gehouden zou worden. Daar kwam nog bij dat hij niet in het bezit is van een rijbewijs. De verdachte moet - in overleg met Justitie - vrijdag 25 februari worden voorgeleid. Het onderzoek wordt voortgezet.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden, district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688 221

---