Gemeente Bunnik


Toelichting Collegebesluit d.d. 22 februari 2005

Toelichting Collegebesluit d.d. 22 februari 2005 inzake de stichting Muziekonderwijs Bunnik

Burgemeester en wethouders hebben vandaag onder meer het volgende besluit genomen:

Het extra subsidie voor de stichting Muziekonderwijs Bunnik voor 2005 zal betaalbaar worden gesteld, omdat deze met het indienen van het bedrijfsplan heeft voldaan aan de minimale eis voor betaalbaarstelling;
Burgemeester en wethouders gaan niet zonder meer akkoord met de volgende uitgangspunten voor de begroting van de stichting: o wachtgelden worden door de gemeente gegarandeerd/overgenomen; o de conciërge wordt volledig gesubsidieerd door de overheid; o het handhaven van de (opbrengsten uit de) krantenverdeellocatie. Burgemeester en wethouders verzoeken de stichting het ingediende bedrijfsplan nader uit te werken:
o Binnen de financiële kaders conform de BOP-taakstelling; o Zodanig, dat duidelijk is dat het subsidie ten goede komt aan de doelgroep jeugd tot en met 18 jaar;
o Zodanig, dat ingaande het schooljaar 2005/2006 in de nieuwe opzet gewerkt kan worden;
Burgemeester en wethouders zullen de gemeenteraad via de agendacommissie over hun besluit informeren.

Toelichting
In het kader van de bezuinigingsoperatie Bunnik Op Peil (BOP) heeft de gemeenteraad in 2001 besloten de subsidie aan een aantal instanties, waaronder de stichting Muziekonderwijs Bunnik, substantieel te verlagen. In 2002 is bij aantreden van het nieuwe college het fonds sociaal culturele voorzieningen Bunnik ingesteld, met als een van de doelgroepen de muziekschool, zijnde een instelling die getroffen werd door de BOP-maatregelen. De muziekschool heeft al herhaalde malen aandacht gevraagd (onder andere in haar nota van 2004: De Muziekschool en Kunsteducatie in Perspectief) voor haar inzicht dat muziekonderwijs op het huidige kwalitatieve niveau binnen de BOP-taakstelling niet mogelijk is. Naar aanleiding van genoemde nota is de discussie op gang gekomen waarbij in juni 2004 de gemeenteraadscommissie de muziekschool toch heeft gevraagd een bedrijfsplan op te stellen, ingaande schooljaar 2005/2006, dat rekening houdt met de subsidiebedragen op BOP-niveau. Dit besluit is in september 2004 door de gemeenteraad bekrachtigd.

Het huidige schooljaar is voor de muziekschool zeker gesteld doordat het college het resterende bedrag in het sociaal cultureel fonds ten behoeve van de muziekschool betaalbaar heeft gesteld. Een voorwaarde daarvoor was het indienen door de muziekschool van een bedrijfsplan. Voor het nieuwe schooljaar zal de muziekschool het bedrijfsplan moeten aanpassen, zodat het voldoet aan de in het bovenstaande besluit genoemde eisen.

Odijk, 22 februari 2005.

Bericht verstrekt door:
Burgemeester en wethouders van Bunnik
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =
Nadere informatie:
(030)- 65 94 848