Ingezonden persbericht


Internet Security Systems biedt mobiele toegang tot de Managed Security Services Portal

Informatie X-Force zonder extra kosten beschikbaar voor klanten

Capelle a/d IJssel, 24 februari 2005 - Internet Security Systems (ISS) (Nasdaq: ISSX) heeft zijn Managed Security Services (MSS) Customer Portal verbeterd. Hierdoor kunnen klanten de status van hun bedrijfskritische infrastructuur monitoren vanaf vrijwel elk draadloos apparaat met een nieuwe Wireless Access Protocol-optie. Naast de gratis optie om infrastructuren op afstand te monitoren, biedt ISS ook mobiele waarschuwingen voor beveiligingsincidenten en snelle kwetsbaarheidsanalyses van het ISS X-Force-beveiligingsteam.

IT-medewerkers staan op het gebied van informatiebeveiliging onder grote druk. Cyberaanvallen ontwikkelen zich tot een ongekende hoeveelheid en het is lastig om de kennis over relevante onderwerpen en kwetsbaarheden bij te houden. Tegelijkertijd is er de interne en externe druk om te voldoen aan de toenemende hoeveelheid overheidsregelgeving.

ISS Managed Security Services verlost bedrijven van de dagelijkse last van het beveiligingsbeheer. Op die manier kunnen medewerkers zich richten op meer strategische activiteiten, zoals het terugdringen van operationele kosten, efficiencyverbeteringen en het voldoen aan compliance-regels. MSS Portal biedt op maat gemaakte zakelijke en technische rapportageopties, zodat organisaties de waarde van hun beveiligingsinvesteringen beter kunnen bepalen. Daarnaast bieden nieuwe communicatie-instrumenten en mobiele toegang alle informatie om de beveiligingsprogramma's goed te kunnen beheren.

"MSS Customer Portal van ISS is een kernonderdeel van onze beveiligingsactiviteiten", zegt John Ohlman, manager IT Risk Management bij The Goodyear Tire & Rubber Company. "We vertrouwen dagelijks op ISS Managed Security Services en X-Force-onderzoek. Niet alleen voor de beveiliging van onze onderneming, maar ook om de belangrijkste bedreigingen en beveiligingsonderwerpen het hoofd te kunnen bieden. Deze nieuwe mogelijkheden vergroten de flexibiliteit van de manier waarop we informatie en rapporten ontvangen over onze beveiligingspositie."

Het beveiligingsbesef vergroten en communicatie verbeteren ISS biedt interactieve mobiele communicatie met ISS-experts via vrijwel elk draadloos apparaat, nieuwsberichten over beveiliging en heldere grafische weergaven van de status van activiteiten. Daarnaast biedt MSS Portal klanten de volgende voordelen. o Complete zoekmogelijkheden die verbanden leggen tussen beveiligingsincidenten, wormen, virussen, rapporten en logboeken voor onderzoek over de concrete gevolgen van gebeurtenissen voor organisaties. o Op maat te maken businessrapporten en technische rapporten voor verschillende doelgroepen om aan de behoefte voor interne beveiligingsrapportages en aan toenemende overheidsregelgeving te voldoen.

"Betrouwbaar onderzoek en intelligente informatie zijn de krachtigste wapens voor bedrijven om hun activiteiten tegen de huidige bedreigingen te beschermen", aldus Jos Nijsen, Country Manager Nederland bij ISS. "Klanten vertrouwen voor het welzijn van hun bedrijven op MSS en moeten daarbij niet beperkt worden in de toegang tot informatie over de status van hun activiteiten en tot actuele, betrouwbare onderzoeksresultaten. Door onze MSS-klanten zonder extra kosten voortdurend toegang te geven tot de kennis van X-Force, onderstrepen we dat we een beveiligingspartner zijn."

Internet Security Systems
Internet Security Systems, Inc. (ISS) (Nasdaq: ISSX) is met zijn beveiligingsproducten en -diensten tegen internetbedreigingen de vertrouwde beveiligingspartner voor wereldwijd opererende bedrijven en overheden. ISS levert sinds 1994 bewezen kosteneffectieve oplossingen en vermindert aansprakelijkheids- en bedrijfsrisico's voor klanten wereldwijd. De producten en diensten van ISS zijn gebaseerd op proactief beveiligingsonderzoek door ISS X-Force, het gerenommeerde onderzoeks- en ontwikkelingsteam van ISS. ISS heeft zijn hoofdkwartier in Atlanta (VS) en vestigingen in Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Australië, Europa en het Midden-Oosten. Het hoofdkantoor voor Europa is gevestigd in Brussel.