Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


24 februari 2005


Apeldoorn - Slecht weer speelt verkeer parten


De winterse buien van woensdag 23 februari 2005 hebben het verkeer danig parten gespeeld.
Alleen al in Apeldoorn zijn er in ieder geval 7 kleine aanrijdingen bij de politie gemeld en behandeld.
De aanrijdingen gebeurden op diverse locaties door de gehele stad.


Het merendeel van de aanrijdingen ontstond door het niet tijdig kunnen stoppen vanwege de gladheid. In sommige gevallen blijkt, dat men te weinig afstand houdt en toch te hard blijft rijden.
Gelukkig viel er bij de aanrijdingen geen enkele gewonde en bleef het beperkt tot blikschade.


Apeldoorn - Diefstal vrachtwagen.

In de nacht van 22 op 23 februari is een vrachtwagen ontvreemd die geparkeerd stond aan de Dijkgraafweg te Apeldoorn.
Rond half zes 's ochtends kwam de chauffeur op de plek waar hij de avond daarvoor zijn vrachtwagen had achtergelaten. Deze plek was leeg.
Het betreft hier een vrachtwagen van het merk Mercedes, type 711. De kleur van de vrachtwagen is wit en voorzien van het kenteken BF-XV-18.


Apeldoorn - Tasjesroof


Een 69 jarige vrouw fietste gistermiddag (23-2) rond 14.00 uur op de Arnhemseweg ter hoogte van de Ravenweg in de richting van het centrum.
Van achteren nadere haar een scooter. Op het moment dat de scooter haar passeerde griste de passagier haar tas uit het mandje dat zij voorop haar fiets had. Vervolgens reden zij hard weg.
Een jongeman die het heeft zien gebeuren en zich aan de overkant van de straat bevond, is nog een stuk aan de scooterrijders aangerend, maar heeft ze niet kunnen inhalen. De jongeman is hierna terug gegaan naar de beroofde vrouw, Hij adviseerde haar de politie te bellen en is vervolgens weggegaan. De jongelui reden op een zwarte scooter.


De politie wil graag in contact komen met deze hulpvaardige jongeman. Tevens verzoekt zij of eventuele getuigen van deze beroving zich willen melden bij de politie. U kunt bellen via 0900-8844.


Apeldoorn - diverse verkeerscontrole


Op woensdag 23 februari 2005 is door de politie een snelheidscontrole gehouden op de Laan van Kuipershof. Er werd gecontroleerd door middel van een radargun.
Van 50 passerende voertuigen werd de snelheid gemeten. Er is 1 proces-verbaal wegens te hoge snelheid uitgereikt. Deze bestuurder reed 61 in plaats van 50.
Bij een controle op de Marchantstraat werden 6 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.


Bij een controle op de Zanderijweg werden 15 bekeuringen uitgeschreven. De reden van deze bekeuringen was het negeren van een inrijverbod en sommige bestuurders bleken de autogordel niet te dragen.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --