Gemeente Waterland


Waterland viert dit jaar dat Monnickendam 650 jaar geleden haar stadsrechten verwierf. Het stadsfeestenjaar is begonnen en krijgt vrijdag 25 februari een bijzonder en officieel tintje. Dan organiseert de gemeente, in samenwerking met de Stichting Stadsrechten Monnickendam, vanaf 14.00 uur een historische raadsvergadering in de Grote Kerk van Monnickendam. Tijdens dit evenement kruipen de raads-en collegeleden in de huid van de bestuurders uit de middeleeuwen.

Er wordt onder ander gesproken over de grote wateroverlast van die tijd en er wordt een stadsmeester gekozen. De vergadering wordt rond 15.45 uur afgesloten met de officiële overhandiging van de stadsrechten. Daarna wordt er een hapje en een drankje verzorgd. Vanuit een praktisch oogpunt is het middagprogramma alleen voor genodigden. Vanaf 19.00 uur organiseert de Stichting Stadsrechten een groot feest voor alle inwoners in Foto: historische kledij de Grote Kerk.

Wilt u bij het middagprogramma aanwezig zijn? Dat kan! De gemeente verloot 25 toegangskaarten voor dit evenement. We verbinden hier alleen één voorwaarde aan: u dient in historische kleding ( of Marker klederdracht) te verschijnen om de vergadering levensecht te maken.

Wilt u kans maken op een kaart (voor twee personen)? Mail uw gegevens (naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres) naar e.peetsold@waterland.nl voor 11 februari 2005. De winnaars krijgen de kaarten thuisgestuurd. Bij de verloting willen we de kaarten zoveel mogelijk evenredig verspreiden over alle negen kernen van Waterland.