Gemeente Beuningen


Weekendafsluiting vluchtstrook A73 en A50 tussen knooppunten Neerbosch, Ewijk en Valburg

Van vrijdag 25 februari 19.00 uur tot maandag 28 februari circa 06.00 uur vinden werkzaamheden plaats op de A73 tussen knooppunt Neerbosch en knooppunt Ewijk in de richting van Ewijk en op de A50 tussen knooppunt Ewijk en knooppunt Valburg in de richting van Arnhem. De vluchtstrook, die
tijdens de spits als spitsstrook wordt gebruikt, is gedurende de werkzaamheden afgesloten. De eindtijd van de werkzaamheden is afhankelijk van de weersomstandigheden en de voortgang van de werkzaamheden.

De spitsstrook op de A73 en de A50 wordt door Rijkswaterstaat omgebouwd naar het nieuwe, landelijke model voor spitsstroken. Er zijn al verschillende werkzaamheden uitgevoerd: de belijning en de borden boven en langs de weg zijn aangepast, de bestaande camera's zijn vervangen en er zijn tien extra camera's geplaatst. In het weekend van 25 tot en met 28 februari worden de rotatiepanelen aangepast. Dit zijn de draaiborden langs de weg die aangeven of de spitsstrook geopend is.

Verkeershinder
De werkzaamheden vinden buiten de hoofdrijbanen plaats, zodat het verkeer gewoon gebruik kan blijven maken van de A73 en de A50. Op het traject van de werkzaamheden geldt echter wel een snelheidsbeperking van 70 km per uur.

Spitsstroken
De doorstroming op de Nederlandse wegen kan beter. Minder files, minder ergernissen en minder tijdverlies. Rijkswaterstaat komt daarom met maatregelen. Eén daarvan is de aanleg van spitsstroken. Links of rechts van de weg. Het asfalt ligt er al. Door dat beter te benutten ontstaat er meer ruimte op de wegen. Spitsstroken kunnen de files niet compleet oplossen, maar de wegen kunnen wel meer auto's aan. Zo halen we meer uit de weg.

Voor meer informatie
Informatielijn Rijkswaterstaat 0800-8002 of kijk op www.rijkswaterstaat.nl/spitsstroken.