Gemeente Nieuwegein

Gemeente Nieuwegein start Omnibusonderzoek 2005

De gemeente Nieuwegein start op vrijdag 25 februari het tweejaarlijks Omnibusonderzoek. Dan valt bij 2.500 Nieuwegeiners van 18 tot 80 jaar een vragenlijst in de bus. De vragen gaan over een keur aan onderwerpen.

Via dit onderzoek wil de gemeente een goed beeld krijgen van de meningen en op-vattingen van de Nieuwegeinse bevolking. De informatie wordt gebruikt om na te gaan of aanpassing van het beleid gewenst is. De resultaten van het Omnibusonder-zoek zijn rond de zomer bekend. Daarna gaat de gemeente Nieuwegein actief aan de slag met de uitkomsten. Het Omnibusonderzoek is een tweejaarlijks onderzoek dat nu voor de achtste keer wordt gehouden. De vragen van dit jaar gaan over actuele onderwerpen, zoals:
· Binnenstadsplannen van de gemeente. Doel van de vragen: evaluatie van infor-matievoorziening over de binnenstadsplannen. En nagaan wat de houding van Nieuwegeiners is ten opzichte van de binnenstadsplannen.
· Contacten met andere Nieuwegeiners. Doel van de vragen: nagaan hoe omvang-rijk de sociale contacten van Nieuwegeiners zijn. En nagaan in hoeverre er sprake is van contacten tussen Nieuwegeiners uit verschillende etnische groepen.
· Herinrichting openbare ruimte. Doel van de vragen: komen tot beter en minder kostbaar onderhoud van die openbare ruimte. En nagaan of en hoe Nieuwegeiners betrokken willen worden bij de herinrichtingsplannen van de openbare ruimte.
· Vrijwilligerswerk en mantelzorg. Doel van de vragen: input voor ontwikkeling van beleid op gebied van vrijwilligerswerk en mantelzorg.
· Sport. Doel van de vragen: bepalen hoeveel mensen actief aan sport doen.

Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen die een vragenlijst ontvangen, meewerken aan het onderzoek. Alleen zo krijgt de gemeente een goed beeld van wat er echt leeft onder de Nieuwegeinse bevolking. De mensen die de enquête invullen en terugsturen, krijgen een kleine attentie.

Invoerdatum 23-2-2005