Stadsdeel Zeeburg

Persbericht 24-02-'05: Jongeren gedreven ambassadeurs voor Zeeburg

De 22 jongeren die in september 2004 geselecteerd zijn om deel te nemen aan het leer- en werkproject En Nu Iets Positiefs, hebben hun belofte waar gemaakt. Met groot enthousiasme en gedrevenheid hebben zij het programma gevolgd. Alle 22 jongeren hebben het traject goed afgerond. Met dit project wil stadsdeel Zeeburg jongeren de mogelijkheid geven zich positief te manifesteren. Tevens kunnen zij binnen dit project op onconventionele manier werkervaring op doen, waardoor hun kansen op de arbeidsmarkt worden vergroot.

Opgeknapte spullen naar Marokko
De jongeren hebben ruim 550 voorwerpen, zoals fietsen, rollators en bedden opgeknapt. In februari zijn zij, onder deskundige begeleiding, afgereisd naar Marokko om de spullen af te leveren en te plaatsen. Daar hebben de jongeren de materialen opgeladen in vrachtwagens en gebracht naar onder andere een jeugdgevangenis, verschillende krottenwijken en een school.

Uitreiking certificaten
De heer Aboutaleb, Gemeentewethouder Jeugd en Diversiteit heeft aan de jongeren hun welverdiende certificaten uitgereikt. Zij zijn benoemd tot ambassadeurs van Zeeburg. Dit gebeurde tijdens het Match Net 100 feest op 24 februari 2005. Voor de uitreiking zijn de jongeren, in de vorm van een talkshow, gevraagd naar hun mening en ervaringen over het project En Nu Iets Positiefs.

Lees meer over Match Net 100.